Духалка подпали Детско отделение в Благоевград, евакуираха майки с деца, д-р Пармаков: Персоналът хвърли кофа с вода върху горящите чаршафи

Filed under: Благоевград |

135-08-01-д-р Огнян Митев

Чаршафи и одеяла горяха в Детско отделение на МБАЛ-Благоевград, след като печка на ток предизвика пожар в него. Инцидентът стана в нощните часове на вторник срещу сряда, като пожарът тръгнал от стая на първия етаж на болничното отделение. Майки с деца на ръце били евакуирани незабавно навън, за щастие няма пострадали, увериха от ръководството на МБАЛ-Благоевград. Запознати разказват, че първа усетила дима от пожара майката на едно от децата, настанени в отделението, и извикала персонала. Веднага е подаден сигнал на телефон 112.  „Персоналът е действал бързо и адекватно. Изгасили са тока, хвърлили и кофа вода върху пламъците.

164-04-01 Георги-ПармаковИзгорели са само няколко завивки – чаршафи и одеяла. Няма други материални щети, а най-важното е, че никой не е пострадал. Нашите два екипа служители са евакуирали до пълното потушаване на огъня 17 майки и 17 деца, както и медиците от отделението”, каза директорът на РД ПБЗН в Благоевград комисар Георги Пармаков. Огнеборците изнесли навън тлеещия матрак и горящите завивки. Заради задимяването в отделението близо половин час всички малки пациенти и майките им са били извън помещението. После са се върнали отново в стаите си. Пламъците са тръгнали от печка тип „духалка“, поясни още Георги Пармаков. Директорът на болницата Огнян Митев е уведомен също за инцидента. Пред „Вяра” той бе лаконичен: „Този вид печки не са забранени, ползват ги най-вече пациентите ни. Ще вземем необходимите мерки подобно нещо да не се повтаря”, каза директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев. Припомняме, че през пролетта на миналата година горя и паровата централа на болницата в Благоевград. При инцидента тогава също нямаше  пострадали. Преди две години оборудването в централата беше нарязано и продадено за смет. Оттогава болницата се отоплява, а сградата е свърталище на бездомници.

 

Spread the love