Внуците на известния следовател Янко Ортакчийски – Янек и Илияна, сред членовете на СИК за изборите в Дупница, на обучение бе и абитуриентката Моника Стоянова

Filed under: Дупница |

 

 

53-06-01-492

Внукът на известния в миналото следовател Янко Ортакчийски от село Драгодан – Янек Ортакчийски, който за първи път ще бъде в СИК, и още 626-има членове на комисии бяха на обучение в Дупница. Сред тях е и сестрата на Янек – Илияна. Обучението провеждат Десислава Костадинова-Стоянова и Ивайло Анастасов от РК. Те отговориха на въпроси на членове на СИК във връзка с провеждането и организацията на изборния 26 март. „Предпочетохме да се съберем в залата на театъра, защото всички 75 СИК-а от общината присъстваха, а членовете са 627 души”, обясни Манова от ОИК.

53-06-01-497

Сред членовете на СИК имаше и ветерани като Иван Филипов, Василка Попова, художничката Мила Найденова, Анка Билярска от Блажиево и др. Моника Стоянова, която също бе на обучението, тази година ще бъде абитуриентка в Гимназията по хранителна промишленост.

53-06-01-501

Служителките от общината –художничката Нели Димитрова, която готви нова изложба, и колежката й Снежина Яньова, се зарадваха много на младежите – членове на СИК, и си направиха селфи с тях. Всички обучаващи се останаха доволни от добрата организация на община Дупница, създадена за обучение на СИК-овете в общината.

Снмките

1  Обучаващите от РИК Десислава Костадинова-Стоянова, Ивайло Анастасов, Невена Манова и Драгостина Мутафчиева-Ковачева

2  Ветераните, членове на СИК – Иван Филипов и Василка Попова

3  Служителките от община Дупница Нели Димитрова и Снежана Янова поздравиха Янек и Илияна Ортакчийски и бъдещата абитуриентка Моника Стоянова.

 

Spread the love