Плащането на данъците в Кюстендил на клик разстояние, кюстендилци ще се издължават към хазната онлайн

Filed under: Кюстендил |

 

Стартира и мобилната кампания за събиране на налозите по селата, леля Йорданка от с. Багренци: Удобно е, спестява ми 3,20 лв. за отиване и връщане от града

pari-na-raka

Кюстендилци ще плащат местните данъци и такси от домашния компютър или от работното си място. Погасяването на налозите ще става чрез дебитна/кредитна карта, без да се налага посещение на място салонът за обслужване на клиенти в Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към община Кюстендил. Новата услуга е достъпна в интернет страницата на местната администрация – www.kustendil.bg, „Проверка задължения МДТ”, където са дадени и указания. Чрез изписване на ЕГН за физическите лица или ЕИК за юридическите, както и клиентския идентификационен номер (КИН – от съобщението за годишни данъци) се влиза в потребителския профил за проверка на задълженията и тяхното плащане.

При онлайн плащането, за което не се удържат допълнителни такси, лицата също имат възможност да изберат кой вид задължение да платят и за кой период, могат да въведат и сортиране на данъците и таксите по партида или по години.

Така начините за заплащане на местни данъци и такси към общината вече са в брой, по банков път, с пощенски запис, чрез ПОС терминал и чрез интернет. От новата услуга могат да се възползват всички, тя ще спести време и усилия на клиентите. Всеки може да плати данъци и такса битови отпадъци към община Кюстендил от своя компютър, таблет или телефон, независимо къде се намира.

От началото на март стартира и мобилната кампания на събиране на данъците по селата. Има и график. Общински служители обикалят населените места. „Удобно ни е, това се прави от години, икономисаха ми пътуване до града, отиване и връщане ми излиза 3,20“, казва леля Йорданка от село Багренци.

Spread the love