Тома Томов в село Кочан: Да се стремим към свят на хармонията между цивилизациите и религиите, не ни е покосила чума, не воюваме, откъде накъде сме най-бедни в Европа?

Filed under: Благоевград |

 

Д-р Спахиев от Кочан: Всички сме в една лодка насред океана, трябва да гребем в една посока, за да достигнем брега

02-02-%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b01

Тома Томов гостува в Кочан

„Трябва да се стремим към свят, в който цари хармония. Хармония на цивилизациите и на религиите“ – това заяви водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в 1-ви МИР Тома Томов пред препълнената зала на читалището в село Кочан.

Вчера Тома Томов се срещна с жителите на няколко села в община Сатовча, като Долен, Сатовча и Ваклиново. Той бе придружаван от местните кандидати за народни представители Елина Кумбарова и Бойко Юзекчиев, както и голяма част от листата. Всички срещи преминаха в невероятен интерес. Изключителен фурор предизвика появяването на журналиста в препълненото читалище на село Кочан.

„Не може страна, която е в шампионската лига на планетата, която не е окупирана, в която няма чума, която не воюва, да бъде толкова бедна. Българският народ не е толкова беден. Откъде накъде трябва да сме най-бедни в Европа? Причината е съвсем ясна – управляващата класа и нейният курс. И в това отношение тези неща ще бъдат променени. И това е моята причина да участвам в политическия процес. Докато участвам в тази битка, ще се бия докрай! Борисов е вреден за България и не трябва да бъде допускан до кормилото на държавата“ – сподели Томов.

02-02-%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b02

Залата бе препълнена

Д-р Спахиев от Кочан се обърна към него с думите: „Нека българските политици заровят томахавката и изпушат лулата на мира! Нека не забравяме, че всички сме в една лодка насред океана и трябва да гребем в една посока, за да достигнем брега“.

На въпроса към водача на листата на коалиция „БСП за България“ в Пиринско какви каузи ще следва като влезе в парламента, Тома Томов заяви, че мечтае да направи телевизия за онези българи, които са далеч от страната. Но такава, която да правят самите те. Да разказват своите истории, за да могат да се чувстват приобщени към България и българското общество.

„Според мен парламентът трябва да прави повече за икономиката на знанието“ – сподели Тома Томов.

 

* Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Spread the love