Нинова и Доган на тайна среща при олигарх, коват прикрита коалиция с Каракачанов с министри на конци от левицата

Filed under: Благоевград,България |

660_66674f5e42754c74ccd12d8c182b3661Лидерката на БСП Корнелия Нинова се е срещнала тайно с почетния председател на ДПС Ахмед Доган още преди месец, довериха пред ПИК два независими един от друг източници от централата на „Позитано“.

За рандевуто официално намекна бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, който призова Нинова да си признае виждала ли се е с Доган. Отговор не последва.

Срещата не се е провела в прословутите Сараи на ДПС в Бояна, тъй като те са под непрекъснатия контрол на НСО и информация би могла да изтече твърде лесно. Двамата са предпочели за явка луксозна вила в един от столичните крайни квартали, собственост на олигарх, еднакво близък до левицата и етническата турска партия. 

Твърди се, че единствената тема на срещата е била евентуална коалиция между двете партии след изборите следващата неделя.

„Официално коалиция няма да има – тоест ДПС няма да вкарва министри във властта, тъй като това бързо ще доведе до масови улични протести и брожения сред обществото. Въпреки това Доган е обещал да гласува в пленарна зала правителство на БСП и да го подкрепя по възлови теми – като бюджета, да речем, както и отмяната на плоския данък“, довери източникът на ПИК.

Ако БСП спечели, макар и с малко, изборите, най-вероятно ще поиска официална коалиция с патриотите. От тримата лидери там най-склонен за партньорство бил Красимир Каракачанов.

Именно на срещата Нинова – Доган бил измислен сценарият с „кървавото писмо“ на Сокола до медиите, в което той опита да се изкара „прима патриот“ и призова за единение срещу Ердоган и имперските амбиции на Турция.

„Така ДПС ще изглежда по-поносимо за коалиране с патриотите и левицата. Търсят оправдание пред електоратите си и най-доброто оправдание е коалиция „АнтиЕрдоган“, поясняват замисъла от „Позитано“.

Spread the love