Собственикът на „Юнион Ивкони“ Ив. Константинов: Къде бяха водачите на листите на БСП от 23-ти, 24-ти и 25-и МИР- София, Корнелия Нинова, Стефан Данаилов и Жельо Бойчев през последните 5 години, транспортният бранш се стопи на 50%

180 фирми от Националното сдружение на автобусните превозвачи в България излязоха с декларация в подкрепа на Ивайло Константинов: Протестиращата „Маке Транс“ печели всички поръчки и действа в стил „Крадецът вика – дръжте крадеца“

 „Транс 6” е новорегистрирана и по критерий „опит“ губи конкурсите, и двете са оръдия на червени водачи за печелене на политически дивиденти, категорични са от НСАПБ

 Дупничани: Константинов е в транспортния бизнес повече от 20 години, в ГЕРБ членува от две – три години, ще го изберем за депутат напук на БСП!

 

news-43525-83562

Цялата гилдия на автобусните превозвачи, общо 180 фирми, се обяви в името на интереса на всички фирми и в подкрепа на транспортния превозвач от Дупница Ивайло Константинов, който е втори в листата на ГЕРБ за депутат в предстоящите местни избори в Кюстендилка област. От Националното сдружение на автобусните превозвачи (НСАПБ) излязоха с официална декларация в защита на Константинов. В нея превозвачите разкриват как само с две фирми, втората новоизлюпена, червените се опитват да извлекат политически дивиденти и да си пробият път с долни машинации в предстоящите избори. „Червената машина на лайнометите спретна мижав протест с две транспортни фирми – „Маке Транс“ и „Транс 6“, в столицата, за да оплюе един от фаворитите за депутат в Кюстендилско, транспортния предприемач Ивайло Константинов, с твърдение „монополист в бранша“. Цяла Дупница знае, даже цяла България, че Ивайло Константинов е в транспортния бранш повече от 20 години, член е на ГЕРБ от две – три, макар да е един от учредителите на партията. Бизнесът му е оцелявал и в най-тъмните периоди на петте червени правителства в странатаq и то благодарение на труд и инвестиции“ – звъняха в редакцията Петър Христов, Ивона Базиргянова, Теодора Сотирова и десетки други жители на Дупница. „Само ГЕРБ, долу БСП и клонингите им. Само бюлетина №11, с преференция №2 за Ивайло Константинов!“ – написаха във фейсбук Емил Ветанов, Eмил Панчев, Тодор Георгиев и десетки други, след изцепката на Госпожа Лъжа и актьора, любимец на набор 23 – Стефан Данаилов. „Долу БСП!“ – написа Георги Димитров.

Потърсихме Ивайло Константинов, който обяви: “Маке Транс“ и „Транс 6“ са решили да се хванат за изборите като удавник за сламка с цел да извлекат лична облага, а именно процедурата да бъде спряна, за да продължат да обслужват и занапред, без конкурс и без да инвестират в нови автобуси линии.

Ето какво още каза Ивайло Константинов:

„Протестът е пример как БСП правят политика, как Бай Ганьо прави избори. На 14 март т.г. всички централни медии отразиха „националния“ протест на превозвачите срещу монопола на няколко фирми в бранша, като сред „монополистите“ беше спомената и моята – „Юнион Ивкони“. В отворено писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова водачът на листата на „БСП за България“ за 25-и МИР Корнелия Нинова, водачът на листата на „БСП за България“ за 24-ти МИР Стефан Данаилов и водачът на листата на „БСП за България“ за 23-ти МИР Жельо Бойчев настояват в срок до 24 март, петък, да прекрати проведения “на тъмно” конкурс от Столична община за извършване на превоз по автобусни линии от републиканската транспортна схема и да насрочи нов.

thumbnail_dsc_4290_resized

Протестът на двете фирми в София под режисурата на Корнелия Нинова и Стефан Данайлов

 

Тримата герои на нашето време, точно сега, в изборите, се сетили, така спонтанно да защитят превозвачите, т.е. само две фирми и продължават със смешния си плач да манипулират обществото със силни думи: „Госпожо Фандъкова, призоваваме Ви да спрете да толерирате фирмите на двамата любимци на управляващите – Миролюб Столарски и Ивайло Константинов, последния – общински съветник от ГЕРБ. В последните години те са превзели транспортния бизнес и печелят “на тъмно” обществените поръчки за най-доходоносни междуградски линии“ – се казва още в писмото на тримата водачи на софийските листи на „БСП за България“ – цитира Константинов и добавя: „Всички ние – останалите превозвачи, изпаднахме в мисли какво се случва. Във въпросния протест участваха едва 2 фирми, а го представиха за национален. За какъв монопол може да става дума, когато делът на най-голямата фирма от вътрешният пазар е около 20%? Защо тези фирми решиха да протестират, при положение че цитираната от тях процедура не е финализирана. Никой от нас не знае резултати, а те откъде ги знаят? Защо една от двете фирми, която е декласирана от въпросната процедура преди 6 месеца, чак сега се сети, че същата е „манипулирана“? Защо тези колеги не споделиха доводите си в Комисията за защита на конкуренцията и съда, а с медиите? Та законът е категоричен и им дава право на обжалване. Защо централните медии бяха толкова активни в отразяването на именно този протест, при положение че много наши истински „национални“ протести, касаещи много по-фундаментални за бранша проблеми, трудно срещат масова медийна подкрепа? Решихме, че двете фирми са решили да се хванат за изборите като „удавник за сламка“ с цел да извлекат лична облага, а именно процедурата да бъде спряна, за да продължат да обслужват и занапред, без да инвестират в нови автобуси и без да са спечели конкурс. Да, ама не!
На 16 март т.г. получихме отговор на всички наши въпроси. Водачите на листите на БСП от 23-ти, 24-ти и 25-и МИР – София, Корнелия Нинова, Стефан Данаилов и Жельо Бойчев наводниха медийното пространство с едно отворено писмо до кмета г-жа Фандъкова, с което се обявиха срещу монопола, за малките и средните предприятия и за незабавно спиране на въпросната процедура.
Браво! Мъдри политици, загрижени за хората и бизнеса! А къде бяха те до вчера, в последните 5 години браншът се стопи наполовина? Защо не подкрепиха бранша в нито едно от исканията му десетки години наред? Защо не ни поканиха поне веднъж да чуят проблемите ни? Защо не се намесиха в някой друг конкурс или процедура, годишно в България се провеждат по над 20 такива и винаги има подобни проблеми?
Аааа…., ясно, понеже спешно се нуждаеха от опорна точка – подкрепа на дребния и среден бизнес, си произведоха скандал, с който да покажат на обществото политиката в действие!
Да, но по-долу е разобличението, декларацията на целия бранш, пред който се изобличиха, както впрочем и пред всички останали браншове.
Изключително странно беше поведението на независимите български медии вчера, на фона на активността им отпреди 4 дни, само 1-2 отразиха разобличаващата декларация, но ние – превозвачите, въпреки всичко сме много и няма да мълчим!“ – заключи Константинов.

640_e3e5ee3ef264e73853ad7130f82977c5

Галя Топалова, председател на НСАП

180 фирми от Националното сдружение на автобусните превозвачи в България излязоха с декларация, Галя Топалова: Транспортнияте фирми са инвестирали милиони в закупуване на нови автобуси, какво ще се случи с кредитите им, ако предизборната атака на трима души хване дикиш?!

„Категорично възразяваме срещу манипулацията на общественото мнение извършена от двамата наши колеги, протестирали в София на 14 март т.г. и опитали се да представят личния си интерес за общ, а протеста си за национален. Очевидно за всички нас е, че същите двама господа, за които до 14 март 2017 г. стартиралият още през юли 2016 година не беше манипулиран, изведнъж решиха друго. Всички ние участваме в тази процедура, която до днес 17 март 2017 г. не е финализиразана или поне не сме уведомени за това. Странен е фактът, че само тези две фирми знаят какъв ще бъде финалът й, за да протестират срещу нея“ – пишат превозвачите до кмета на столицата Йорданка Фандъкова и добавят:

„Всички ние в Националното сдружение на автобусните превозвачи бяхме силно изнененадани от поведението на протестиращите ни колеги, обяснявахме си го с нежеланието им да инвестират в нови автобуси и продължаване на практиката да обслужват линиите без спечелен конкурс. Фирма „Маке транс” до момента е печелилила всички конкурси на Столична община, в които е участвала. А другата фирма „Транс 6” е новорегистрирана и съгласно конкурсните условия, които бяха обявени още през юли 2016 година, по критерия „опит” е знаела, че ще получи минимален брой точки. Да, до вчера бяхме озадачени, кой и с какво мотивира нашите колеги да заблудят обществото. Днес разбрахме. С ултимативно отворено писмо уважаваните от нас кандидати за народни представители от БСП г-жа Корнелия Нинова и господата Стефан Данаилов и Жельо Бойчев приканват госпожа Фандъкова да прекрати процедурата с мотива, че била „манипулирана в полза на две фирми монополисти” и виждате ли – по този начин се съсипвал дребният и среден бизнес. Ние от Националното сдружение на автобусните превозвачи категорично възразяваме срещу силовата политическа намеса от страна на споменатите политици за опорочаване на тази процедура само защото трябва да осигурят втори шанс на близки до тях „другари” или пък защото с такъв „плосък” сценарий се опитват да трупат политически дивиденти по време на избори.

 

%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%84%d0%b0%d0%bd-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%b8%d0%bb%d0%be%d0%b2-08052016-1

В тази процедура сме участвали повече от двадесет фирми и почти всички сме инвестирали милиони, а някои от нас и десетки милиони за покупката на нови автобуси. Никой от нас не е обжалвал процедурата в съда до момента. Никой от нас не знае категорично победителите. Настояваме господа политиците да кажат откъде знаят резултатите и на какво правно основание твърдят, че в София има монопол и се раздават линии „на тъмно”. Нека също кажат какво ще се случи с нас и нашите кредити, ако тази процедура бъде спряна. Мнозинството от нас също сме малки и средни фирми.

С КАКВО ПРАВО, ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ, СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ТАКАВА ГРУБА И ПРОТИВОЗАКОННА НАМЕСА В ЕДИН СПОРЕД НАС РУТИНЕН КОНКУРС?

Защо не се намесихте тогава, когато по над 500 превозвача протестирахме срещу „сивата икономика” в бранша, срещу системното неспазване на нормативната уредба точно от вас – политиците, срещу системното неизплащане на полагащите ни се компенсации и субсидии, срещу рекета и безнаказаността на пътя, довел до фалита на повече от 1000 фирми и свиването на бранша наполовина, а днес сте толкова загрижени…?

 

%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b1%d0%be-%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0

Уважаема Госпожо Фандъкова,

С настоящото Ви уверяваме, че прекратяването на тази и без това проточила се до безкрай процедура, е убийство на нашия бизнес. Вероятно политиката изисква и жертви, но ние няма да позволим да бъдем жертвите за пореден път, още по-малко пък на политически предизборни игри. Бъдете така мъдра да проверите всички твърдения на Вашите колеги и вземете разумно и най-вече правно издържано решение. В противен случай протестиращи ще бъдем не двама, а всички“ – пишат превозвачите. Декларацията е подписана от Галя Топалова, председател на НСАПБ.

17361781_1866544826939644_4617459092371833703_n

С КАКВО ПРАВО ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ТАКАВА ГРУБА И ПРОТИВОЗАКОННА НАМЕСА В ЕДИН СПОРЕД НАС РУТИНЕН КОНКУРС?

Защо не се намесихте тогава, когато по над 500 превозвача протестирахме срещу „сивата икономика” в бранша, срещу системното неспазване на нормативната уредба точно от вас- политиците, срещу системното не изплащане на полагащите ни се компенсации  и субсидии, срещу рекета и безнаказаността на пътя, довело до фалита на повече от 1000 фирми и свиването на бранша на половина, а днес сте толкова загрижени….?165-12-03-Fandakova

Уважаема Госпожо Фандъкова,

С настоящото Ви уверяваме, че прекратяването на тази и без това проточила се до безкрай процедура, е убийство на нашият бизнес. Вероятно политиката изисква и жертви, но ние няма да позволим да бъдем жертвите за пореден път още по- малко пък на политически предизборни игри. Бъдете така мъдра да проверите всички твърдения на Вашите колеги и вземете разумно и най- вече правно издържано решение. В противен случай протестиращи ще бъдем не двама, а всички.“ – пишат превозвачите . Декларацията е подписана от Галя Топалова, председател на НСАПБ

 

 

 

Декларацията на автобусните превозвачи в България, снимка :

17265016_1441876109189796_1698471621243404897_n17362421_1441876122523128_4952375071361522683_n17353653_1441876142523126_5078076984607073221_n

Spread the love