Вторият в листата на ГЕРБ Ивайло Константинов: ГЕРБ налива 30 млн. евро за ски зоната над Дупница, ексминистърът на туризма Ангелкова се подписа под проекта

Няма да сме Бора Бора, но ще имаме къмпинги, маршрути около 10 км писти и 5 км лифтове, уточни Константинов

Кметът М. Чимев: Правителството на ГЕРБ осигури 80 млн. лв. за община Дупница, 18 са по линия на санирането, гласувайте за И. Константинов, за да се чува гласът ви в парламента55-01-01-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-936_n

Мая Спа­со­ва, Ме­то­ди Чи­мев, Ра­дос­ла­ва Че­кан­с­ка, Ивай­ло Кон­с­тан­ти­нов и Мар­та Ко­па­нар­с­ка.

„Ексминистърът на туризма Николина Ангелкова се подписа под работен проект ПУП и ОВОС за ски зона в Дупница. Получихме „да” от екипа й. Проектът е заложен в програмата на ГЕРБ за мандат 2017-2021 г. Той включва изграждане на туристическа и ски зона в района на дупнишкото село Бистрица. До края на миналия месец всичко беше на фаза прединвестиционно проучване, причината беше липсата на средства от държавата. Парите вече са гарантирани. Това беше една от целите на визитата на Ангелкова в Дупница”, разкри вторият в листата на ГЕРБ за област Кюстендил Ивайло Константинов на среща с младежи в Дупница.

55-01-01-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-251_n 55-01-01-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-300_n

„Като цяло инвестицията излиза около 30 млн. евро. За да бъде осъществен този проект, е необходимо да се случат няколко неща. Разработване на работен проект и подробен устройствен план, за да се обособят туристическите зони. Необходима ни е и положителна оценка за въздействието върху околната среда. С екипа на кмета Методи Чимев вече сме кандидатствали по проект за осигуряване на тези средства по целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите и пограничните, планинските и полупланинските слаборазвити райони. Екипът на програмата определи Дупница като допустим бенефициент. Тази програма обаче не се захранва със средства от бюджета. Поради това парите ще дойдат директно от Министерството на туризма”, разясни Константинов. „Няма да станем Бора Бора, но проектът е за целогодишен туризъм и включва различни атракции – къмпинги, маршрути. На първи етап проектът предвижда около 10 км писти и 5 км лифтове. Имаме и автор на концепцията – архитект Емил Леков”, сподели пред младежи от Дупница Константинов.

55-01-01-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-78_n

Част от младежите в залата

Кметът на община Дупница Методи Чимев заяви пред младежите: „В община Дупница са влезли 80 млн. лв. със съдействието на Ивайло Константинов и правителството на ГЕРБ. 62,7 млн. лв. за четири години и още 18 млн., които в момента влизат в общината по линията на санирането. Готови са четири блока, четири са на привършване, останалите 16 ще са готови до 2 месеца. Това не е ли радостно, нашият град се обновява. Одобрили сме още 63 подадени заявления. Сега чакаме да сключим договорите с банката и стартираме процедурите. Това е чудесна придобивка за хората и ГЕРБ ще я осъществи до края. Зная какво ви липсва на вас в Дупница. Липсват подходящи заведения, в съществуващите се случват неприятни неща. Имам 18-годишна дъщеря и съм добре запознат с проблемите и исканията ви.

55-01-01-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be

Крум Милев си направи обща снимка преди старта на събранието, обяви: Надявам се всеки да намери и приятел сред нас

Чудех се как мога да помогна за вашата сигурност. Разбрах от полицията, че нямат средства нито за денонощна охрана, нито за видеонаблюдение. Затова закупихме 50 камери с общински пари и сега целият площад, основни улици и местата, където се събират повече хора, са осеяни с камери. Камерите уловиха серия престъпления, вече имаме образувани 8 дела, от полицията всеки ден искат информация, събрана от нашите камери. Това ме кара да съм изключително удовлетворен. Бих искал да ви призова всички в тази зала да гласувате преференциално за Ивайло Константинов. Той е мой пръв помощник, знае какво и как да направи. Днес в града пристига лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, последното му идване беше на откриването на спортната зала. Той ахна пред факта, че сме успели да я направим само за 4 млн. лв. Спортната зала в Сливница е два пъти по-скъпа от нашата, но едва ли е по-хубава. Казвам това по адрес на всички, които тръбят, че от Спортната зала са откраднати пари.”

Константинов подчерта, че най-важното за младите е да получат образование, което да отговаря на нуждите на пазара на труда и уточни: „Дъщеря ми е в шести клас, синът ми в пети. Когато отварям учебниците с тях, ми се ще да ги скъсам. Вътре е пълна каша, всеки се упражнява да бъде учител с цел да си продаде учебника.”

Десислава Александрова от Бобов дол възнегодува, че на 19 години учениците излизат от училище без образование и трудови умения. „Това, което учим, няма нищо общо с реалността. На 25 години излизаме с висше образование и никъде не ни искат на работа, защото искат трудов стаж. Защо у нас не е като по света и последните една-две години обучението ни бъде съпроводено с практика в съответните фирми, които имат нужда от нас? Повечето наши връстници получават и стипендии и осребряват образованието си”.

Думата взе четвъртата в листата Радослава Чеканска, която е педагог. „Много се радвам на въпроса, виждам сред присъстващите мои ученици. Гвоздей в образователната програма на ГЕРБ е обучението в реална работна среда и въвеждането на дуална система – средно образование до 10-и клас и средно специално до 12-и клас с обучение по конкретна професия. Това е, което ние ще променим. Ако не сме го направили, то е, защото министерството се оглавяваше от лидерката на ”България на гражданите” Меглена Кунева, която имаше стратегия, противоположна на нашата.”

Spread the love