37-годишният Михал Добрев наръгал до смърт Денис от Батановци след забележка за вдигнат шум

Filed under: Перник |

 

 

55-04-03-jpegБългарски роми са отговорни за смъртта на 19-годишния Денис Петков от Батановци, който бе убит с нож на 11 март в Есекс, Англия. Младежът заминава за страната едва през януари тази година. Средното си образование завършва в спортно училище. Момчето е от младите надежди на пернишкия ФК «Миньор». Миналата година Денис е бил приет в Националната спортна академия. Поради финансови проблеми момчето решава да прекъсне обучението си и да си потърси работа в чужбина. В Англия е работил в автомивка. 19-годишнят Денис има майка и по-малък брат.

Според негов приятел в нощта на инцидента, група роми вдигат врява в съседната квартира. Денис им направил забележка, тъй като е на работа на следващия ден. Един от ромите вади нож и го убива.

На 15 март ВВС nеwѕ съобщава, че убиецът вече е задържан и ще бъде съден по бързата процедура в Англия. Според агенцията това е 37-годишният Михал Добрев. Той трябва да се яви в съда в Челмсфорд на 22 март. Освен Добрев още четирима са били задържани за жестокото престъпление. Единият от тях, на 21 години, е бил пуснат под гаранция до 27 юли, други трима – на 24, 30 и 42 години, са пуснати след първоначалния арест без такси.

Тялото на Денис остава в Англия, докато текат експертизите. След това то ще бъде транспортирано до България. Близки и приятели са поели разноските по скъпото транспортиране, те призоваха състрадателните перничани да спрат да изпращат дарения, тъй като сумата вече е събрана.

Spread the love