Мераклията за депутат Л. Авджийски: Съветници, собственици на частни лечебни заведения, бутат към фалит общинската болница в Дупница, К. Костадинов се позна: Ще съдя Авджийски

 Авджийски се закани да сигнализира комисиите за конфликт на интереси и защита на конкуренцията, проверка на „Вяра” показа, че още не го е направил

57-01-01

„Недопустимо е общински съветници, които работят в частни болници, да имат достъп до финансовите разчети на общински лечебни заведения. Това е в пряко нарушение на Закона за защита на конкуренцията”, изпъчи гърди, сякаш е открил топлата вода, оповестявайки старите и болни проблеми на Дупница, кандидат- депутатът Любомир Авджийски на среща с избиратели.

57-01-02-%d0%b4-%d1%80-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2-%d0%bc%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2-p1280139

Д-р Владислав Миков и Костадин Костадинов

Той се закани, че ще сезира Комисията за конфликт на интереси и Комисията за защита на конкуренцията, които да проверят случаите, в които общински съветници от Дупница са взимали решения във вреда на общинската болница и в полза на частни интереси. „Най-фрапантното е, че именно онези съветници, които водят към пълен фалит общинската болница в Дупница, си позволяват да се изказват изключително нагло на тази тема. Тези съветници потъпкват законите, защото в пълен конфликт на интереси участват в гласуването на решения за общинската болница в Дупница, а в същото време са на ръководни постове в частни конкурентни болници”, каза още Авджийски.

 

57-01-01 57-01-01

Проверка на вестник „Вяра” показа, че до момента няма подаден сигнал до Комисията за защита на конкуренцията, нито до Комисията за конфликт на интереси.

57-01-02-641697_n

Пламен Соколов

Както многократно сме писали, най-активни на микрофона в пленарната зала са директорът на частната болница Костадин Костадинов, собственикът на МЦ „Асклепий” д-р Крум Бонев, който е и зам.-шеф на общинската болница повече от 11 години, колегата му от „Асклепий” д-р Кирил Кирилов, който също е дългогодишен зам.-шеф на лечебното заведение. В кюпа е и общинският съветник и бивш кмет на Дупница д-р Пламен Соколов, който заедно със съпругата си Кармелита са собственици на МЦ „Панацея”. Разбра се, че и двамата са били назначени на щат в общинската болница със заплати от по 800 лв. Те бяха единствените уволнени, след като начело на болницата застана д-р Владислав Миков.

Авджийски заяви, че чрез тенденциозно гласуване в местния парламент Регионалната здравноосигурителна каса в продължение на няколко години тенденциозно е налагала глоби на общинската болница с общ размер 600 000 лв.“

111-01-01 -Lefterov

Ени Лефтеров

Кардиохирургът д-р Димитър Симов обобщи, че случващото се в Дупница е типичен пример за провеждане на приватизация чрез използване на нерегламентирано влияние върху съдбата на общинската болница.

45-01-02-p1370288

Кирил Кирлов и Крум Бонев

Финансовият директор на частната болница в Дупница Костадин Костадинов, който оглавява и най-важната комисия в ОбС – Дупница – икономическата, заяви, че тези камъни са в неговата градина. „Чакам да мине неделя и ще го съдя. Имам и свидетели какво е казал, а вие от вестник „Вяра”, като го публикувате, ще ви приобщя към делото срещу Авджийски. Затова даже ще ви бъда благодарен, че ще пуснете изявлението на Авджийски. Това много ще ми помогне в съда”, каза Костадинов, който в момента  играе ролята на пиар на сочения за ковчежник на Братя Галеви – Вергил Кацов. Коцов е водач на листата на Реформаторския блок за област Кюстендил.vergil-kacovvvv

Вергил Кацов и Костадин Костадинов на предизборна среща,  Dupnicanews.EU

„Не те ли е срам да носиш куфарите на Вергил Кацов”, засече Костадинов ГЕРБ съветникът Йордан Йорданов. „Не нося куфарите на никого”, беше категоричен Костадинов.

По времето на Братя Галеви Кацов беше коронован за шеф на автотърговците. С благословията на двамата бандити Кацов пазаруваше с голямата кошница общински имоти. В негово владение попаднаха вилата на община Дупница в Паничище, ресторантът в корпуса на община Дупница, който обаче е затворен. Кацов не се срамуваше от това, че автотърговците плащаха на сдружението лепта. Така и никой не разбра къде отидоха парите. Чрез бащината си фирма Кацов зареждаше всички общински звена с хляб и хлебни изделия. Той успя да си купи и хотел за 1,7 млн. лв. в Сапарева баня. Купи си и няколко общински терена в Дупница, които отдаде на хранителна верига, която не се радва на голяма популярност в момента сред дупничани. Кацов смени няколко партии, последно акостира в редиците на „Народен съюз” и цъфна в листата на реформаторите. Двамата братя на Кацов – Юлиян и Александър, са добри познайници на полицията. Преди две години Юлиян смаза с джипа си такси, таксиджията почина на място. Делото още се влачи, а семейството на загиналия чака справедливост.

Името на Вергил Кацов цъфна и в черния списък на Сметната палата за несъответствие на обявеното имущество за периода 2015 година. Хората в града се шегуват, че Кацови толкова неща си напазаруваха, че вече ги забравят. Сред имотите на богатата фамилия са къщи, апартаменти, мандра, фурна, магазини, 20 дка земи в Огняново.

„Животът си прави шегички. Човекът, с когото до вчера не можехме да се гледаме, сега, даже му прекратихме договор за зареждане на болницата с хляб за 3000 лв. на месец, е водач на листата на партията, в която съм и аз. Но в политиката място за емоции няма. Каквото е решило ръководството, това е”, каза Костадин Костадинов, който обикаля областта и агитира масово хората в Дупница да гласуват за Вергил Кацов.

Още по темата, Кликнете върху следващото заглавие:

Водещи дупнишки лекари точат общинската болница чрез медицински център „Асклепий”

Spread the love