Щъркелът на Братя Галеви кацна в Ресилово, Денислав Сусанин и Дончо Чолаков: Първата му работа беше да изпъди нежелани квартиранти от гнездото си

Filed under: Дупница,Оживление,Сапарева баня |

 

57-24-01%d1%81%d0%bd-1-copyЩъркелът на изчезналите преди 5 години Братя Галевиви от село Ресилово долетя първи в община Сапарева баня. Първият щъркел барета се върна в село Ресилово като по часовник, часове преди да настъпи астрономическата пролет. Първата работа на дългокраката птица бе да раздаде правосъдие, като изхвърли малко гнездо на нежелани квартиранти от собствената си щъркелова резиденция.

57-24-01-614

Младежът Денислав Сусанин и Дончо Чолаков първи видяха щъркела.

57-24-01-610

Щъркелът барета изхвърли гнездото на малки нежелани квартиранти.

Денислав Сусанин и Дончо Чолаков коментираха как първата работа на щъркела бос била да почисти гнездото си. Денислав разказа, че щъркелът е долетял към 15,30 часа. Младежите в селото, които видяха щъркела, вднага си свалиха мартеничките и закичиха с тях дървета. Ресиловци се събраха да наблюдават птицата до детската площадка и си пожелаха колко щъркелчета в гнездото, толкова дечица във всяка къща в село Ресилово.

Местните се шегуват, че тук- там са долетели  и щъркели на Доган, но някъде по път са им паднали фесовете.

Пламен Галев и Ангел Христов, или т.нар. Братя Галеви, са осъдени за организиране на престъпна група за рекет и изнудване. Обвинени са и за пране на пари. На 9 май 2012 г. са обявени за издирване. През 2009 г. двамата се кандидатираха за депутати и се оказа, че имат имунитет като кандидати за народни представители. Тогава са пуснати от ареста на софийския затвор, след което изчезват безследно.

 

Spread the love