Кандидатът за депутат от ГЕРБ – Дупница, Ивайло Константинов: Събираме Сапарева баня, Дупница, Бобошево, Кочериново и Рила в уникална комбинация от етно, СПА, религиозен и културен туризъм

 

Дупница трябва да има своя глас в парламента, през 2011 г. общината беше между живота и смъртта, гласувахте ни доверие и днес се борим за развитието на града, не за оцеляването

Младите хора са движещата сила на страната, искам да ги задържим в България, затова влязох в предизборната надпревара, каза Константинов на среща с младежи от Кюстендилска област

43-01-01-mladegi1

 Ивайло Константинов – кандидат за народен представител, говори за важния приоритет – образованието, пред младежи от Кюстендилска област

„Младите хора са движещата сила в тази страна, влязох в битката за тези избори, защото искам да работя, за да задържим тази сила в България. Нещо повече, искам да си върнем и тези, които вече са навън. Трябва да спрем тенденцията да губим кадърните си хора из света”, това заяви на среща с младежите от Кюстендилска област кандидатът за депутат от ГЕРБ Ивайло Константинов.

„Искам да се мобилизирате, тъй като вие сте ни ударната сила. Вие най-много можете да ни помогнете. Вие сте посланиците на нашите идеи. Ние разчитаме точно на вас да реализирате политиките, които разработваме. На този етап страната ни не дава достатъчното образование и затова акцентираме върху реформите в тази сфера. Образованието трябва да отговаря на нуждите на бизнеса, в момента този диалог не е добър. Образованието е комплекс от мерки, които лично аз ще положа огромни старания да се случат. Говорим за профилирани паралелки, които трябва да се случат още от средното образование и стигнем до профилирано висше образование, защото ежедневно и като работодател се сблъсквам с липсата на качествен продукт“, каза още кандидатът за народен представител.

43-01-01-mladegi2

Младежите от региона са мотивът на Константинов да участва в кампанията, за да ги задържи в България

„Има райони в страната, където има огромни и мащабни инвестиции, но има невероятни трудности с човешките ресурси“, каза Ивайло Константинов. Според него много правилна е логиката, че култура и образование се правят с пари и затова ГЕРБ залага на увеличение на учителските заплати. Това е и акцентът на икономиката и затова вие, младите хора, сте ни толкова важни“, заяви още Ивайло Константинов.

Той призна, че действително в Кюстендилска област са привлечени милиони левове като инвестиции по европейски програми през последните години, но проблем остава обезлюдяването на този край. „Вие сте нашият свеж полъх, разчитаме на вас“, заяви още кандидатът за депутат.

Пред младите хора се представиха още водачът на листата Кирил Калфин, както и останалите в листата на ГЕРБ – общинският координатор на партията в Кюстендил Виктор Янев, Михаела Крумова, Радослава Чеканска, Мая Спасова, Марта Копанарска и Даниела Стоянова.

43-01-01-mladegi3

Близо 200 младежи чуха приоритетите в сферата на образованието

„Планираме създаване на концептуално нов туристически продукт на територията на общините Сапарева баня, Дупница, Бобошево, Кочериново и Рила, включващ комбинация от етно, СПА, религиозен и културен туризъм. Този продукт ще създаде трудова заетост, която да отклони интереса на младите и активни хора от трудова миграция към по-големите градове, Европа и Америка”, това обяви кандидат-депутатът под № 2 в листата на ГЕРБ – Кюстендил, предприемачът Ивайло Константинов в обръщение към избирателите. В него той очертава основните си приоритети, ако гражданите му гласуват доверие.

„Ще продължим работата си в посока „внасяне на външен интелект и външно потребление чрез финализиране усилията на целия ни екип за създаване на филиал на ВУЗ и чрез привличане на интерес в посока придобиване на ваканционни имоти в полите на Северозападна Рила планина от граждани на други общини.

Цялостно подобряване на образователната инфраструктура в региона и адаптирането й към специфичните изисквания на потенциалните инвеститори, плюс активна работа по привличането на такива, разбира се, в екип с общинските ръководства.

43-01-01

Ивайло Константинов

Изграждането на Kоридор №8 (скоростният път, свързващ Гюешево с магистрала „Тракия“) е един от основните аргументи в посока превръщането на общините Дупница и Сапарева баня в истински транспортни и логистични центрове, един от водещите мотиви на инвеститорите.

По-адекватна политика по отношение на по-справедливото разпределение на средствата от социалните фондове. НЕ на обезщетенията за ромска безработица и социални помощи, ДА на интеграция им чрез образование и трудова заетост. НЕ на купените инвалидни пенсии, ДА на по-високите пенсии за прослужено време”, набелязва си още задачи Константинов и признава: „Да бъда народен представител, не е моята детска мечта. Народните представители не са сред любимците ми, както вероятно и сред вашите. Не си търся работа, още по-малко пък като депутат. Ето защо няма да обещая нищо от това, което сте чували, а и ще чуете от моите опоненти в следващите дни. Няма да мога, а и няма да искам да помогна на никой приятел, съпартиец или роднина за намиране на добре платена служба, за да си живурка и благоденства. Няма да мога, а и няма да искам да лобирам за каквито и да било нечисти бизнес интереси. Съзнавам тежестта на декларацията, която направих, но държах да го направя в аванс.

Уверявам ви, че не всички политици са маскари. Разгледайте добре кандидатските листи и изберете вашия кандидат, пък бил той и различен от кандидат на ГЕРБ, но гласувайте! Гласувайте за този, на когото имате доверие. Гласувайте за това Дупница да има своя глас в парламента! Днешните предизвикателства пред общината го изискват. Позволявам си да ангажирам вашето внимание в навечерието на едни изключително важни и съдбоносни за България предсрочни парламентарни избори.

Обръщам се към вас с ясното съзнание, че мнозина ще възприемат това послание като едно от многото политически изказвания на „политик, ламтящ за власт”. Нямам право да се обидя на тези хора. Те имат основание да ненавиждат политическата класа не само защото „архитектите” на днешната политическа система са „проектирали” тази ненавист преди повече от четвърт век, а и защото голяма част от нас, политиците, с действията или бездействието си, с евтиния популизъм, с поемането на неизпълними ангажименти и празни обещания ежедневно разочароваме избирателите си.

Все пак за втори път се обръщам към вас, моите съграждани. Първият път беше през есента на 2011 година, когато Дупница беше на „кръстопътя между живота и смъртта”, когато улиците бяха тъмни, кофите за боклук – препълнени, центърът на града – разкопан, цялото учителско съсловие няколко месеца не беше получавало заплати, сградите на oбщинската администрация бяха без ток и телефон, а сметките на общината – запорирани. Много от европейските проекти бяха блокирани, а стотиците кредитори – изнервени и нетърпеливи. Бизнесът беше пресиран и търсещ поприще в други общини, а дълговете на общината надхвърляха местните приходи за следващите три години. Тогава се обърнах към вас с молба за подкрепа. Подкрепа, която вие ни дадохте и благодарение на която екипът на ГЕРБ, част от който съм и аз, вече повече от 5 години управлява община Дупница. И мисля, че оправдаваме това доверие.

Не мога и не искам да кажа, че сме били безупречни. Грешахме, грешим и ще грешим, но истината е една и тя е видима от всички – днес Дупница е различен град и ако през 2011 година главният въпрос беше оцеляването, то днес той е развитието на общината.

Днешните реалности изискват нови, много по-отговорни решения и общо политическо съгласие относно концепцията за развитието на общината. Необходима е доктрина, която да бъде следвана от всяка политическа сила, която е на власт на местно и национално ниво. Следва да бъде извършена десетократно по-трудоемка политическа и икономическа деятелност от страна не само на една политическа партия или политик, а от цялата дупнишка политическа класа и най-вече от представителите ни в Народното събрание, защото ако целта ни е да направим от Дупница един красив, функционален, но призрачен град, то вече сме я постигнали…

Какво от това, че имаме красиви площади, паркове, градинки. Някак ще решим и водния проблем, и този с пречиствателните станции, ще построим депо за третиране и преработка на битови отпадъци, ще санираме блоковете, ще преасфалтираме основните пътни артерии, ще построим и нови детски градини, може би и училища, ще, ще, ще… И какво от това, след като те ще останат празни? Да, всичко това е важно, но аз мисля, че не по-малко важни са хората, както и качеството им на живот.

Фактите днес са следните: община Дупница се топи с 500 души годишно, а две трети от новородените са ромски деца. 70% от ромското и 45% от българското население в общината е професионално неподготвено да отговори на очакванията и изискванията на работодателите. Уверявам ви, че като предприемач с опит при вида на тази статистика няма работодател в света, който да прояви интерес от мащабна инвестиция, гарантираща разкриването на много работни места. Ето затова, по-горе казах, че днешните реалности изискват десетократно по-големи усилия от политиците, упоритост и последователност.

Не че е лесно лобирането за осигуряване на проектно финансиране или институционална подкрепа за една община, но в пъти по-трудно е икономическото съживяване на подобен субект, защото този процес изисква освен много труд, търпение, време и системни последователни усилия на ГЛАСА на община Дупница в Народното събрание, на общинското ръководство, Общинския съвет и всички политици от общината.

Запознатите с политическите процеси в региона са наясно с нежеланието ми до този момент да участвам в битките за Народното събрание. Мотивите ми са били както професионалната ангажираност, така и фактът, че титлата „народен представител“ на тези етапи нямаше да донесе никаква допълнителна стойност за реализацията на интересите на нашата община.

Днес обаче, както вече обясних, Дупница е изправена пред нов кръстопът. Тази нова реалност е достатъчно силно предизвикателство за мен, заради което бих загърбил интересите на частния бизнес, който управлявам. Уверявам ви, това не е лесно решение и всеки, създал и управлявал такъв, ще ме разбере! Каузата ми обаче би имала успех, ако партия ГЕРБ успее да състави работещо правителство. Работещо правителство се излъчва от работещо мнозинство. Работещо мнозинство има, ако водещата партия има поне 90-100 народни представители. Ако в нашия десети избирателен район ГЕРБ успее да спечели два мандата, то това е сигурен знак, че в НС ще имаме необходимото ни мнозинство, което е достатъчно основание да смятам, че ще мога да реализирам поставените цели. Без правителство на ГЕРБ евентуалният ми престой в парламента е безсмислен както за мен в личен план, така и за каузата ми. Ще напомня, че и на местните избори през 2015 година пожелах за себе си 14-о място в листата със същия мотив, – че това е оптималният брой общински съветници, които могат да гарантират работещо мнозинство в ОбС, което пък да гарантира поетите пред вас, гражданите, ангажименти”, каза кандидат-депутатът.

Вчера Ивайло Константинов се срещна с жителите на дупнишкото село Пиперево. Той призова пиперевци да гласуват по съвест за най-достойния кандидат според тях.

В очакване на срещата с кандидат-депутата пред селския храм ”Вяра, Надежда и Любов” бяха най-големите симпатизанти на Ивайло Константинов – бившият международен шофьор, сега пенсионер – Христо Христов, бившият строител Велин Клинков, автотенекеджията Йордан Кочев, Георги Панев, които оживено коментираха какви въпроси да отправят към Константинов.

 

Spread the love

Коментар за: Кандидатът за депутат от ГЕРБ – Дупница, Ивайло Константинов: Събираме Сапарева баня, Дупница, Бобошево, Кочериново и Рила в уникална комбинация от етно, СПА, религиозен и културен туризъм

  1. Stiga tiq izbori be xora zashto nikoi ne se osmeli da napishe che v rannite chasove na dneshniq den e prieto mlato momche v speshen centar kystendil s probodni rani ot nosh nanese ni mu ot goliovcite v centara na grada kade spite koi pokrivate?????????

    Liubopiten
    2017/март/26 at 20:11 PM