ГЕРБ удави с 10% разлика БСП в Дупница, празнува със заря и гайди, кметът Чимев: Константинов е депутат, ако и в Кюстендил има разгром

Спасихме се от следваща национална катастрофа, хората направиха интелигентен избор, заяви Ивайло Константинов

БСП и Иван Ибришимов чакат РБ и Вергил Кацов да се подхлъзнат

59-01-01-96275_o

59-01-01-312_o

ГЕРБ удави с 10% разлика БСП в Дупница. Над 100 гербери посрещнаха с бурни аплодисменти изборната победа на ГЕРБ, по- късно, с идването на първите резултати за победата, в офиса на партията писнаха и гайди. Точно в 22 часа гръмна и зарята над Дупница. „Ако и в Кюстендил са гласували така, както ние, Ивайло Константинов ще бъде депутат”, обяви кметът на Дупница Методи Чимев със задоволство и уточни, че ако резултатът на ГЕРБ за Кюстендилска област надхвърли средния за страната, Ивайло Константинов твърдо е депутат.

59-01-01-6230_o

59-04-01-394

Ивайло Константинов

Константинов изписа цяла тетрадка със сметки и трескаво следеше избирателната активност за областта. Той задържа шампанското до момента, в който не стана ясно, че ГЕРБ печели с разлика в общината. Емил Гущеров тича цял ден по секциите в родното си село Яхиново и из Дупница, но активно се включи в тържествата. Колегата му от ОбС – Дупница Йордан Йорданов следеше изборния ден в една от най-големите секции в квартал „Каваклия”.

117-01-06 -Ivan Ibri6imov.jpeg

Иван Ибришимов

Общинският съветник Даниела Симова изрази надежда, че България ще има стабилно правителство, тъй като хората са уморени от избори. В щаба на ГЕРБ в Дупница бяха още бившият общински съветник Емил Панчев, шефът на комисията за защита на потребителите Емилия Елчинова, директорът на ВиК Илия Илиев, съветникът Емил Станчев.

224-KALIN Gelev_MIR

Калин Гелев

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев уточни, че ГЕРБ са победили червените в курорта с 540 гласа. „ГЕРБ има 1780 срещу 1240 гласа за БСП”, разкри предварителните данни за „Вяра” градоначалникът.

29-03-02-stanislav-pavlov

Станислав Павлов

„Празнуваме, защото Дупница има едни от най-добрите резултати в България, предотвратихме следваща национална катастрофа”, заяви Ивайло Константинов и добави: „В Дупница очакваме повече от 10% в наша полза и резултатът показа, че дупничани са интелигентни хора.

Никога не съм се борил за преференции, не съм казвал, че трябва да стана депутат. Ще работя с всички сили, независимо дали ще стана депутат, или не, поетите обещания ще бъдат изпълнени. Просто беше опасно, да не объркаме пътя, по който вървим.”

02-01-ilian-todorov

В края на изборния ден сметки се водеха и в щаба на червените в Дупница. На място бяха вторият в листата на БСП Иван Ибришимов, областният лидер на партията Станислав Павлов, съветникът Асен Илиев, бившият съветник Чавдар Милушев и ексшефът на „Търговия на едро” Иван Райчев.

02-01 metodi chimev

Методи Чимев

Големият шанс на Ибришимов се крие във факта, че водачът на БСП в Кюстендил Валери Жаблянов е от Перник, което не е по вкуса на местните, част от които предпочитат човек от региона.

„Ние водим в малките общини. БСП е първа политическа сила в Рила, Кочериново, Бобов дол, Невестино и Трекляно. По наши сметки, ако РБ, чийто водач на листата в Кюстендилска област е Вергил Кацов, не прескочат 4%-овата бариера, Иван Ибришимов влиза със сигурност в парламента. Решаващи са резултатите от Дупница и Кюстендил, които още чакаме”, каза областният лидер на червените Станислав Павлов.59-02-1490553679

От Кюстендил уточниха, че ГЕРБ в областния град води с 3% на БСП. Много добър резултат правят Обединени Патриоти и твърде възможно е Илиян Тодоров да влезе от обл. Кюстендил.

В Кюстендил са гласували 30 000 души от 60 000, имащи право на глас. В Дупница бюлетина са пуснали над 20 000. В Бобов дол избирателната активност е 47%. Най-висока е избирателната активност в Сапарева баня – над 50%. В Бобшево регистрират активност от 47%, в Рила – 41%. Сигнали за нарушения липсваха, изборният ден протече спокойно.

Ето как ще се разпределят депутатските кресла в региона според предварителните резултати:

 

Благоевград ще има 11 мандата:

ГЕРБ

Цветан Цветанов

Даниела Савеклиева

Александър Мацурев

Бисер Михайлов

БСП

Тома Томов

Николай Бошкилов

Богдан Боцев

ДПС

Елхан Кълков

Обединени патриоти

Атанас Стоянов

„Воля”

Теменуга Върбанова

РБ-Глас народен

Димитър Делчев

 

Кюстендил ще има 4 мандата

ГЕРБ – Кирил Калфин

Ивайло Константинов

 

БСП

Валери Жаблянов

Иван Ибришимов

 

Перник – 4 мандата

ГЕРБ

Красимир Велчев

Ирена Соколова

 

БСП

Станислав Владимиров

РБ-Глас народен

Валентин Павлов

 

26-и МИР София-област – 8 мандата

ГЕРБ

Николина Ангелкова

Галя Георгиева

Мартин Тинчев

БСП

Иван Ченчев

Владимир Александров

Радослав Стойчев

 

Обединенин патриоти

Явор Нотев

„Воля”

Никола Николов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love