Приближеният на Галеви реформатор Вергил Кацов се прости с депутатското място, дупничани: Костадин Костадинов ще сдаде ли шефския пост от икономическата комисия в ОбС – Дупница? 

Filed under: Дупница |

 

60-01-%d0%ba%d0%b0%d1%86%d0%be%d0%b2

Об­щин­с­ки­те съ­вет­ни­ци Ге­ор­ги Ге­ор­ги­ев, Кос­та­дин Кос­та­ди­нов, Хрис­то Ми­хал­чев в чест на Ка­цов се об­ля­ко­ха в те­нис­ки на коалицията

Приближеният на Братя Галеви – Вергил Кацов, се прости с депутатското кресло. Пълен траур покоси предизборния му щаб, начело с общинските съветници Георги Георгиев и Костадин Костадинов, който е председател на икономическата комисия в ОбС – Дупница. Десетки читатели подпалиха редакционните телефони с въпроса: „Ще подаде ли оставка Костадин Костадинов като шеф на икономическата комисия, може ли с единия крак да е с ГЕРБ, с чиято подкрепа зае поста, а с другия да е с опозиционните съветници на Вергил Кацов?”

Костадин Костадинов отказа да даде отговор на този въпрос.

„Реформаторски блок – Глас народен” са на четвърто място в Кюстендилска област, с 2 402 бюлетини, показват резултатите от вота за избор на 44-то Народно събрание в неделя. Листата, водена от Вергил Кацов, спечели доверието на 3,81% от избирателите. Недействителните бюлетини, пуснати за реформаторите, са 15. Преференциално за Кацов са дали гласа си 310 избиратели. В листата бяха още Георги Георгиев, Стоян Стоянов, Ани Караджинова, Евгени Точев, Стефан Тачев, Владислав Чанев и Александър Иванов.

Справка в РИК – Кюстендил, показва, че вторият в листата – Георги Георгиев, е получил 185 преференции. За третия – Стоян Стоянов, преференциално са дали гласа си 89 души. Преференции на кандидат-депутата под №4 Ани Караджинова са посочили 174 души. Петият в списъка  – Евгени Точев, преференциално е подкрепен от 44-ма гласоподаватели. Шестият – Стефан Тачев, има 49 преференции. Седмият – Владислав Чанев, е подкрепен преференциално от 31 гласоподаватели. За 8-ия – Александър Иванов, с преференции са гласували 38 избиратели. Гласовете без преференции са 1 482. Стана ясно още, че ако реформаторите бяха прескочили границата и бяха парламентарно представени, Вергил Кацов влизаше в Народното събрание. В община ДупницаРеформаторски блок – Глас народен” има резултат 5,85%, с подкрепата на 1 325 избиратели. В Дупница реформаторите имат най-малко гласове в седма секция – с 5 бюлетини, в 1-ва и 14-а секции – с по 5 бюлетини.

Spread the love