Новият шеф Росица Ставрева влязла във ВиК – София-област с 3-ма одитори, досегашният инж. Никола Нитов е освободен

Filed under: Самоков |

 

Наистина ли за поста не е обявяван конкурс и затънало ли е  дружеството в 3 млн. лв. дългове?, питат самоковци

61-01-09-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0-%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%be%d0%b2

Никола Нитов

ВиК – София-област е с нов управител след отстраняването на досегашния шеф Никола Нитов. Той освобождава поста със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството и на шефа на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – София-област. На негово място е назначена 34-годишната Росица Ставрева. По неофициална информация договорът, на който е назначена, е безсрочен и официално вписан в търговския регистър. “Какви длъжности е заемала Ставрева, не стана ясно“, чудят се подчинените й. По думите на служители при официалното й представяне Ставрева не е споменала къде е работила до този момент.

По неофициална информация в средите на ВиК се говори, че Ставрева е работила към МОСВ. В рилския град Самоков пък се носят слухове, че е работила към Водната асоциация към областта. Служители във водния сектор обаче коментират: „Би било редно да има обявен конкурс за заемане на длъжността, но наистина ли такъв не е провеждан?“

Досегашният управител Никола Нитов бе на поста в продължение на близо 2 години. Той бе назначен през месец юли 2015 г. При управлението на инж. Никола Нитов липсваше  информация за отчетността на дружеството, припомнят наши читатели. „Трябваше да чуем финансов отчет на ВиК, за да се знае Росица Ставрева в какво положение поема дружеството”, коментират от водния сектор. Други пък споделят, че още в първия ден при встъпването й в длъжност Ставрева е влязла с трима одитори във ВиК дружеството и е започнала пълна финансова ревизия.

Вчера следобед направихме многократно опити да се свържем със Ставрева, за да я попитаме какво е финансовото състояние на дружеството. Въпросите към нея са още – вярно ли е, че дружеството е потънало с 3 млн. лв. в дългове? Ще се увеличи ли цената на водата в Самоков и областта? На коя партия е член? С какъв опит е във водния сектор? И на двата телефона, посочени в сайта на ВиК – Софийска област, не отговори никой и се включваше гласова поща. Очакваме отговорите на Ставрева и се надяваме при следващ опит някой да отговори на служебните телефони.

Spread the love