Деца от Дупница садят 40 дръвчета, поставят 20 дървени къщички за птици в детските градини и школата

Filed under: Дупница |

 

78-08-02 костадин хаджигаев бе сред първите дали своя принос за засаждането на фиданки copy

Снимка: Архив

40 фиданки от червен дъб ще засадят възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип „Надежда“ на 3 април, съобщиха от пресцентъра на община Дупница. Облагородяването на дворното място в центъра ще започне в 11:00 ч. Инициативата е на Регионална дирекция по горите – Кюстендил, с партньорството на община Дупница във връзка със Седмицата на гората. Тази година мотото е „Гората е живот“.
Осигурени са и 20 дървени къщички за птици, които ще бъдат за училища и детски градини на територията на общината. Тази година в Седмицата на гората се поставя фокус върху птиците. Акцентира се върху една от най-важните им роли – на санитари и лечители на гората. „Целта е да обърнем внимание на обществото като цяло към тази част от природата- птиците. Да научим подрастващите да не унищожават техните местообитания и да ги опазват, да ги подпомагат в тяхното изхранване и оцеляване през зимата“, коментираха от Регионалната дирекция.
На 4 април в 1-ва детска градина е предвидено също засаждане на дръвчета и поставяне на къщички за птици от самите деца.
На 7 април пък от 11.30 ч. в училище “Неофит Рилски“ ще бъдат засадени фиданки от 26 паралелки, като всеки клас ще се грижи за своето дърво. РДГ е подготвила табелки с номерата на класовете. Ще бъдат закачени 4 броя къщички в двора на училището.

Spread the love