Читателите ни пишат: Група самоковци в жалба до патриарх Неофит питат: Какво прави игуменката за благоустрояване на Девическия манастир, защо майка Херувима е лишена от грижи?

Filed under: Искам думата,Самоков |

 

65-09-02-%d0%bd%d0%b5%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%82

Патриарх Неофит

Група самоковци, пожелали анонимност, изпратиха до в. „Вяра” писмо, в което изреждат оплакванията си от управлението на девическия манастир до Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български. Ето какво пишат те:

„Ваше Светейшество,

64-09-02

Според самоковци някога пред манастира е имало поток от автомобили и посетители, сега улицата е празна

Пишем Ви това писмо, изпълнени с болка и загриженост за съдбата на нашия Самоковски девически манастир. В продължение на векове той е бил закрилник на вярата и благочестието на самоковци. Обезпокоени сме, че този светилник е на път да загасне, както и много други в многострадалното ни отечество. Искаме да знаем защо на практика манастира остана без сестри, защо майка Херувима е лишена от полагащите й се достойни грижи, искаме да знаем какви грижи полага игуменката за благоустрояване на обителта? Случвало ли се е в манастира да нощуват съмнителни хора.

Отправяме апел към Софийската митрополия да обърне внимание на нашите въпроси. Целуваме Светата Ви патриаршеска десница и оставаме, Ваше Светейшество, верни в Христа чеда!”. Писмото е подписано от жители на Самоков и общината. Предстои в манастира да бъде направена проверка.

 

Spread the love