Пролетно почистване стартира в Дупница на 10 април, общината ще дава награди за най- активните

Filed under: Дупница |

 

67-01-01-9442838138_nПролетното почистване в Дупница стартира от април 10. Оборката ще продължи до 13 април, а от община Дупница ще поощрят най-активните жители на квартали с различни награди.

Идеята е в почистването да се включат максимално голям брой жители на общината, които да почистят междублоковите си пространства, градинки за отдих….
Събраните отпадъци трябва да бъдат оставени в контейнерите за смет или до тях, ако са в чували, за да бъдат събрани от фирмата по сметосъбиране. За районите на града, където събирането не е всекидневно, жителите могат да се обадят на телефон 0701 5 92 59, за да бъде осигурен транспорт по извозването.

„Освен служителите от общинското предприятие, призоваваме и повече граждани да се включат. Нека направим районите си по-чисти, градинките зелени и красиви и по-важното, да ги запазим чисти и след това. Пазейки чисто, пазим здравето на нас самите и това на нашите деца“, коментира Мая Спасова, директор на Дирекция „Околна среда, транспорт и сигурност“ в Община Дупница.

Spread the love