Три вещи лица ще смятат до края на годината парите на Братя Галеви, ожалиха се от много работа, съдът отложи делото за ЧНГ

01-02-kapka-gerginova

Капка Георгиева

Вещи лица не успяха да пресметнат доходите на Братя Галеви и съдът отложи делото срещу бившите барети за 13 декември. В съдебната зала вещите лица обясниха, че поради големия обем от задачи за назначената от съда съдебно-икономическа експертиза, е необходим по-дълъг срок. Поради тази причина делото беше насрочено за 13 декември от 10.30 часа. Освен това съдът  увеличи броя на експертите с още един- Радост Димитрова. По този начин по назначената съдебно-икономическа експертиза ще работят три вещи лица. Експертизата трябва да покаже какви доходи са имали двамата бизнесмени и семействата им и дали са могли да притежават имуществото, с което са разполагали.135-03-01 братя галеви copy

На съдебното заседание не се явиха и двама от особените представители на Ангел Христов, което също стана причина заседанието да бъде отложено. Адвокат Капка Гергинова, коментира, тя не може да прогнозира как ще се развие процесът и призна, че вещите лица са непознати, но има база заради забавяне на тези неща. Има голям обем на материалите. „Истината е тази, че нашият процес не предвижда някакви ограничителни срокове на производството. Самият граждански процес не е лимитиран за достигане до някакъв резултат, както е например при наказателните дела. Постановената от съда икономическа експертиза изисква повече време за работа и тя ще бъде извършвана на база събраните писмени доказателства по делото.  Ако самата експертиза не отговори достатъчно ясно на поставените задачи или има спорове по нея, не е изключено да се поискат нови експертизи“, коментира още Капка Гергинова.

От комисията за отнемане на имущество, придобито от незаконна дейност, настояват за отнемане на 9 луксозни автомобила, имоти в Ресилово, община Сапарева баня и дялове от фирми на стойност 4 250 189 лв.

Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от 3-и май 2012 година, след като влезе в сила присъдата по наказателно дело, потвърдена и от последната инстанция Върховен касационен съд.

Делото за конфискация на имуществото вече се точи три -четири години. Хонорарите на служебните защитници, които са от по 1 000 лева,  разделени на броя на заседанията, ще доближат до плащане от 5 ст. за явяване на едно заседание, прогнозираха юристи.

 

…………..

+сн. адвокат Капка Гергинова

Spread the love