Над 260 деца показаха своите умения в 6 вида спорт на Национален шампионат, комплексен победител стана Домът за деца лишени от родителски грижи „Констанца Ляпчева“ от Долна баня

Filed under: Долна баня,Регион,Спорт |

pic_big

Национален шампионат за деца, лишени от родителски грижи, посветен на предстоящия Великден, се състоя в столичната зала „Арена Армеец“. 27-то издание бе организирано от Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи (БСФДЛРГ), която вече е преименувана на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск. Това ще допринесе занапред в дейността, освен децата лишени от родителски грижи, да бъде обхваната по-голяма група деца и младежи в неравностойно положение.

Общото събрание на организацията също така прие за членове на федерацията 5 нови клуба, като по този начин общият им брой достигна 18.

deca_v_risk1

Спортната проява бе под наслов „Спортът достъпен за всички деца” и е част от спортния календар на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск за 2017 г.

В турнирите участваха над 260 деца от клубовете „Широко сърце“ и от 26 дома за деца лишени от родителски грижи в страната, ЦНСТ, СУПЦ и ВУИ, на възраст между 12 и 18 години.

Над 260 деца показаха своите умения в 6 вида спорт, като комплексен победител стана тимът на Дома за деца лишени от родителски грижи „Констанца Ляпчева“ от Долна баня.

Първенството определи шампионите в 6 спорта – лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол – 3 на 3, таекуондо и мини футбол. Комплексен победител е отборът на Долна баня от Дома за деца лишени от родителски грижи „Констанца Ляпчева“, пред Велико Търново ЦНСТ 2 и 3 и Велико Търново ЦНСТ 1.

Събитието бе уважено от представители на Български олимпийски комитет, Министерство на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето и “Фонд Социална закрила” към МТСП. Гостите връчиха и наградите на призьорите.

 

Spread the love