Спецотряд на МВР -София надуши 160 саксии с марихуана в къщата на Танкиста в Мала Църква

Filed under: Регион,Самоков |

Домашна оранжерия за отглеждане на марихуана бе разкрита в частен имот в самоковското с. Мала Църква

Иззети са и незаконно притежавани огнестрелни оръжия и боеприпаси; обитателят на адреса е задържан

mvr_samokov-1img_3655

На 12 април криминалисти от ОДМВР- София и РУ- Самоков предприели проверка на къща в с. Мала църква, обитавана от 39-годишният самоковец Антон Андреев. На адреса служителите на реда установили и иззели 24 кварцови лампи, нагревателни и охладителни уреди, 160 саксии с торопочвена смес, система за капково напояване, торове и препарати за отглеждане на марихуана, везна и множество семена на канабис. В хода на извършената проверка са намерени и иззети също така и флоберова оптична пушка, въздушна пушка, пистолет, както и общо 645 патрона различен калибър, за чието носене и съхранение 39- годишният мъж не притежава надлежно разрешително. Той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура- Самоков.

Както „Вяра“ съобщи, спецотряд на областна дирекция на МВР – София област, се натъкна на 160 саксии с посята марихуана в частен дом в самоковското село Мала Църква. Те са били обгрижвани със система за капково поливане, сешоари, печки. Открити са и торове и други препарати за отглеждане на марихуана. Оборудването и саксиите са били в мазето на къщата. На горните етажи униформените са открили две незаконни пуши, пистолет и 600 патрона и две кутии семена с марихуана.

mvr_samokov-1img_3660

Къщата е на Антон Андреев- Танкиста, който е отведен в полицията за изясняване на ситуацията. Разследващите открили, че той се е присъединил незаконно към електропреностната мрежа. На място са пристигнали и екипи на ЧЕЗ.

Хората в селото коментират, че Андреев се води на адреса на бивш служител на Министерство на отбраната, в чийто дом беше открито през есента незаконно оръжие, полицията конфискува  пушка с оптика. Местните се питат каква е връзката между двамата.

Андреев е семеен, с две деца. Работи към ВЕЦ- Мала Църква. Хората от селото го определят, като добър човек.

“Познаваме Андреев, като добър човек. Татко му почина преди време. Майка му е добра жена, услужлива, интелигентна. Недоумяваме как е допуснал това да се случи около него. Работа си има, не е бил никога безработен, финансово е добре“, споделят хора от селото.

Spread the love