Община Благоевград стартира кампании за извозване на опасни и битови отпадъци

Filed under: Благоевград,Регион |

plakatblagoevgrad-1 plakatblagoevgrad-2

Община Благоевград стартира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя ще бъде в рамките на два дни – 24 и 25 април. За целта се организира мобилно извозване на отпадъци от няколко пункта в града. Безплатно ще се приемат живак и живаксъдържащи уреди , лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, фармацевтични продукти с изтекъл срок на годност.
На 24 април от 10:00 до 12:30 часа отпадъците ще се приемат на паркинга на улица „Скаптопара“ 1, същият ден от 13:00 до 16:00 часа кампанията ще продължи на паркинга пред магазин „Аско Деница“ в квартал „Грамада“. На 25 април от 10:00 до 12:30 часа специално оборудван микробус ще приема отпадъци на паркинга на улица „Свобода“ и ул. „Симеон Радев“ . От 13:00 до 16:00 часа същия ден отпадъци могат да бъдат предавани в квартал „Струмско“, при уширението на ул. „Битоля“.

Паралелно с кампанията за опасни отпадъци, Община Благоевград организира събиране на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Жителите на Благоевград ще могат да предават своите стари печки, хладилници, телевизори, дребни домакински уреди, цифрови фотоапарати, мобилни и безжични телефони и друга електрическа и електронна техника, които ще бъдат извозвани безвъзмездно.

Целта е чрез реализиране на двете кампании жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на горепосочените отпадъци.

Spread the love