Футболистите на „Струма“ (Марикостиново) отнесоха пет пъти „Вихър“ в Кавракирово

Filed under: Петрич,Спорт,Футбол |

Неостаряващите звезди на петричкия футбол Георги Каракашев, Марин Георгиев-Мерата, Ивайло Хаджигаев-Куман и народният певец Карамфил Божиков решиха мача в полза на гостите

73-07-01-karamfil

Мачът от 18-ия кръг за първенството на пета лига зона „Струма-2“ между отборите на „Вихър“ (Кавракирово) и „Струма“ (Марикостиново) предизвика голям интерес. Над 200 зрители наблюдаваха този двубой, но станаха свидетели на отличната игра на гостуващия тим, в който играят неостаряващите звезди на петричкия футбол Георги Каракашев, Марин Георгиев-Мерата, Ивайло Хаджигаев-Куман и народният певец Карамфил Божиков. Срещата започна с натиск на футболистите на „Струма“, които на пет пъти накараха вратаря на домакините да вади топката от мрежата зад себе си. В 21-вата минута неостаряващият 41-годишен Георги Каракашев изведе Мерата отдясно и бързоногият нападател изпрати топката в близкия ъгъл за 0:1. В 31-вата минута Каракашев с топовен изстрел накара вратаря на „Вихър“ да покаже майсторство, избивайки кълбото, но в добавката Мариян Терзиев с глава го простреля за 0:2.

След почивката отново по-дейният отбор, който търсеше отбелязване на нови голове, бе този на гостите. В 51-вата минута Мерата изведе отдясно Мариян Терзиев, който огорчи стража на домакините за 0:3. В 72-рата минута Куман напомни за най-добрите си времена като футболист, тръгвайки от дълбочина с топката, навърза наред изпречилите му се футболисти от отбора на домакините и от движение от 5 метра накара вратаря на „Вихър“ да вади топката от мрежата за четвърти път. Върхът на отличната игра на отбора на „Струма“ бе в самия край на срещата, когато народният певец Карамфил Божиков бе изведен по невероятен начин от Куман и от границата на наказателното поле отбеляза красиво попадение, насочвайки топката в долния ляв ъгъл за 0:5.

С тази победа футболистите на „Струма“ (Марикостиново) увеличиха шансовете си за атакуване на челото в таблицата, защото са с мач по-малко от останалите отбори.

Снимка: Народният певеч Карамфил Божиков вкара петия гол за „Струма“.

 

 

Spread the love