Продават нивата на кюстендилците Боряна и Пламен Петрови за 12 276 лв., взели заем от кооперация, но бизнесът им не потръгнал

Filed under: Бизнес |

sud

Земеделците Боряна и Пламен Петрови от кюстендилското село Раждавица са на път да изгубят нивата си заради неизплатени дългове на столичната кооперация СИС КООП. Срещу начална цена от 12 276 лева от частното съдебно изпълнение обявиха имота за продан. Той се намира в местността Каловица и се явява от пета категория, размерът общо е 6 декара. Върху имота има и наложена възбрана, наложена от банка.

Село Раждавица е атрактивна туристическа дестинация, малко над населеното място се намира и пещерата, където се счита, че за кратко е живял отшелникът Иван Рилски. Преди мястото има и чешма, за която се счита, че водата има целебни свойства. Точно затова очакванията са нивата на Петрови да се продаде в пъти по-висока цена.

Нивата на земеделците се продава, след като семесйтвото не успели да погасят задълженията си към софийската кооперация. От нея взели пари, за да започнат да се занимават със земеделие. Две поредни лоши години обаче ги върнали назад. Доверили се до СИС КООП, която е специализирана в идентифициране, подпомагане и финансиране на нуждите на земеделски производители, животновъди и занаятчии. Екипът на кооперацията изработва проекти, кредитира и застрахова.

Spread the love