Дневен център за възрастни хора с увреждания строят в Дупница с 376 335 лева

Filed under: Дупница |

%d0%b4%d1%83%d0%bf%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%b9%d1%82Кметът на община Дупница Методи Чимев сключи договор по изключително важния социален проект за изграждане на Дневен център за възрастни хора с увреждания, съобщиха от кметството. Финансирането е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, на обща стойност 376 335 лева. Услугите, предоставяни по проекта, ще бъдат за 18 месеца.

Припомняме, че капацитетът на центъра ще бъде за 30 човека, а самите услуги – напълно безплатни, и ще осигурят заетост и на 12 човека персонал в центъра.
„Предстои да се извърши цялостен ремонт на центъра, който ще бъде на 4-тия етаж в старата поликлиника. Ще бъдат обособени няколко помещения. Вече работим по подготовката за ремонта и обзавеждането на центъра, а на следващ етап ще бъде обявен и подбор на персонал. Важното е, че с този център ще дадем възможност на семейства, които са ангажирани в момента с гледането на възрастни хора с увреждания, да си намерят работа през деня, а не да стоят безработни у дома“, коментира зам.-кметът на община Дупница Красимир Георгиев.

 

 

Spread the love