Кой спретна интригата с Кристиян Костов и Крим!?

Filed under: България,Звезди,Новини,Свят |

kristian-2

Кристиан Костов се класира за финала на конкурса ”Евровизия” снощи

Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев отговаря във Фейсбук на този въпрос. Публикуваме мнението му без редакторска намеса.

Руски медии, услужливо обгрижени от местните им проксита. Идеята бе да се настроят българите срещу Украйна и да намерят компания на своето отсъствие от Киев заради Крим. Класическа хибридка.

Това за руските медии и хибридните операции не е новост. Чудя се докога ще се търпи този обслужващ персонал у нас?

Гледам Нова ТВ, БТВ – изобщо големи и сериозни медии, а не направили елементарното – да разчепкат източниците и интригата. И знаете ли защо не го правят – след като е елементарна работа – два клика на бутона на мишката?

kristian

Защото не е политически коректно да казваш на българската аудитория, че в деня, в който Борисов говори с Путин, руските медии близки до Кремъл спретват интриги срещу българския участник в Евровизия? И ги и страх, страх.

Миг след като украинците получиха право на безвизово пътуване в ЕС – в Москва започнаха да бомбардират населението с новини – колко зле бил животът в ЕС.

Не съм най-големият фен на Евровизия – много соц има в този конкурс. Но това момче правилно се насочи към родината си, защото в Москва винаги щеше да бъде втори – както стана на състезанието „Голос детей“ – и да няма равен шанс. Затова не го корете – така се е случило – родителите там, работят, родил се.

Филип Киркоров го подкрепя, Дима Билан също – и какво лошо. Мисля че родителите му бяха там и по мое време. Работата винаги е била определяща.

Гледайте и се радвайте, че е кадърно момче. Всички българи, където и да се намират, са част от България.

И утре ако случайно спечели или се се класира напред, не очаквайте добра дума за него – в прокремълските медии в Русия и у нас. Или ще пуснат другата песен, че Кристиан е москвич – руски участник – винаги готови да празнуват победата, докато въртят интриги. Щял да донесе наградата в Москва – е къде да я занесе като живее там и е непълнолетен. Трябва да си завърши ученето?

Spread the love