Съдят бившия секретар на община Петрич Туфчо Сандъкчиев, заплашвал експерт да напусне работа поради политически убеждения

Filed under: Петрич |

 

86-04-02Районна прокуратура-Петрич предаде на съд бившия секретар на община Петрич Туфчо Сандъкчиев, съобщиха оттам. Обвиняемият Сандъкчиев от 2004 г. заемал различни длъжности в община Петрич, а от 2015 г. бил назначен за секретар на община Петрич по време на управлението на бившия кмет Вельо Илиев. В Общинска администрация-Петрич работил и Н.М. като старши експерт в дирекция „Социални дейности и вероизповедания“. През септември 2015 г., в хода на предстоящите избори за местни органи на властта и национален референдум, Сандъкчиев разбрал, че Н.М. има различни политически убеждения от неговите. На 11.09.2015 г. в сградата на общинската администрация той извикал Н.М. в кабинета си. Експертът се притеснил, тъй като вече бил викан на разговор, по време на който секретарят на общината му заявил „да внимава какво прави“, за да не си „загуби работата“. Имайки предвид случилото се и опасявайки се, че вероятно Сандъкчиев отново ще упражни принуда върху него поради политическите му убеждения, Н.М. решил да запише предстоящия разговор на телефона.

В кабинета си обвиняемият, въпреки че знаел, че няма право на това, съзнателно направил опит да принуди експерта да напусне работа поради симпатиите му и общуване с кандидата за кмет от опозиционна политическа партия, като отправил заплахи към него.

Предстои насрочване на делото от съда.

 

 

Spread the love