Общинскитя експерт Тильо Буров: Имахме проблеми със събирането на такси в синята зона в Петрич, шофьорите станаха по-дисциплинирани

Filed under: Петрич |

 

88-04-02Служителите на общината имали затруднения при събирането на дължимите такси за престой и паркиране в синята зона в Петрич. Това потвърди главният експерт „Сигурност и обществен ред” Тильо Буров. Той обясни, че имало противоречия с гражданите, но след изявлението на председателя на Общинския съвет Георги Тренчев, че зоната е законна, недоволството стихнало. „Шофьорите оспорваха главно законността на процеса по събирането на таксите и наредбата, която регламентира синята зона”, посочи Буров. По негови думи за близо година имало резултат от въвеждането на синята зона. Шофьорите станали по-дисциплинирани.

660 са местата за престой и паркиране в синята зона на Петрич. 4% от тях са определени за паркиране на автомобили, собственост на хора с трайни увреждания. Според Буров паркоместата са недостатъчни. Проблем остава и паркирането по улиците, които са в близост до центъра, но не влизат в платената зона. „Те се задръстват, защото потокът се измести там. Живеещите наблизо недоволстват и Комисията по безопасност на движението търси решение и на този въпрос”, каза Тильо Буров.

 

Spread the love