Близки на хижаря Сашо Грозданов се опасяват от потулване на екшъна край Говедарци, самоковецът Васил Стоянов: Строго наказание за нападателя Кр. Вуков, ако е извадил пистолет с 1,4 промила

Filed under: Самоков,Сапарева баня |

 

89-01-06-2

Васил Стоянов

Какви действия ще предприеме полицията около разигралия се екшън край Говедарци, при който работникът на „Актавис” Красимир Вуков от Сапарева баня извади пистолет срещу хижаря Сашо Грозданов, питаха читатели на редакционните телефони. Фермерът хижар, който стопанисва хижа „Мечит” Сашо Грозданов, вчера не е викан за разпит в полицията. Затова негови близки се безпокоят, че случаят може да се потули. Според източници самоличността на 4-тия извършител вече е известна, но се пази в тайна заради полицейското разследване. Припомняме, инцидентът се разигра в местността Секирица край самоковското село.

89-01-06-georgi-zahariev-sin-na-evgeni-grozdanov

Георги Захариев, син на Евгени Грозданов

Красимир Вуков и трима негови приятели нахлули в имота на Сашо Грозданов, където той отглеждал крави, коне и овце. Грозданов, придружен от племенника си – 27-годишния Георги Грозданов, и Митко Галев от Говедарци заварили непознатите с черен джип „Самурай“.

89-01-06-n

Сашо Грозданов

На въпроса „Какво правите тук?”, единият избягал, а Красимир извадил пистолет, но по-късно бил обезвреден. „Брат ми е извикал полиция. На място дойдох и аз заедно със следователи. От Сапарева баня дойде медицински екип, лекарят би инжекция на Красимир Вуков, направен му беше и тест за алкохол, мисля, че дрегерът показа над 1,4 промила алкохол”, разказа Евгени Грозданов, брат на Сашо.

По този повод самоковецът Васил Стоянов коментира: „С 1.4 промила алкохол в кръвта да насочваш зареден пистолет в чужд имот срещу собственика и да управляваш автомобил си е сериозно престъпление. Да видим сега какво ще сътвори съдебната власт, за такова престъпление в белите държави присъдата се изпълнява на място и се пише неизбежна отбрана”.

 

Spread the love