Раздават 3000 купона за обяд и скара за празника на Долна баня, кметът Джамбазов разпореди пълна промяна – боядисват пешеходни пътеки, стълбове, бордюри, косят се тревни площи…

Filed under: Долна баня |

 

89-09-02_0935

Жителите и гостите на Долна баня по стара отколешна традиция ще отбележат празника на рилския град с голям събор в подножието на Рила планина край руините на историческия манастир „Свети Спас“. За предстоящия голям празник от няколко дни по разпореждане на кмета Владимир Джамбазов в Долна баня и новото село Свети Спас кипи усилена подготовка.
Основно бяха почистени тротоарите и канавките по главната улица „Търговска“ и улица „Рилско шосе“, както и пътят, водещ към курортното село.

Jpeg

Jpeg

Боядисани и освежени бяха дърветата и електрическите стълбове, както и бордюрите. Подновена бе вертикалната маркировка с нови пътни знаци, освежена бе и хоризонталната пътна маркировка и пешеходните пътеки по главната улица и центъра на Долна баня. Окосени бяха тревните площи и поляната в района на събора в историческата местност Свети Спас.
По традиция в празничния ден за обяд на долнобанци ще бъдат раздадени 3 хиляди купона за вкусна скара.
За празничното настроение на всички на събора ще се грижи оркестър „Пловдив“, а вечерта на централния площад „Възраждане“ в града ще се вият празнични спасовденски многокатови хора под съпровода на оркестър „Орфей“.
Празничният ден по традиция ще завърши с красива тържествена заря.

Spread the love