Борисов е за разсекретяване на стенограмата за КТБ

Filed under: България |

 

90-12-02-borisovМинистър-председателят Бойко Борисов изрази становище за разсекретяване на стенограмата от консултациите на 29 юни 2014 г. при президента по повод КТБ. Според него фалитът на банката е тема с изключителен обществен резонанс и публикуването на разговорите, проведени дни след поставянето на КТБ под специален надзор, ще създаде възможност за съставяне на обективно мнение за предприетите от институциите действия и ще отговори на очакванията за прозрачност по отношение на вземането на решения.

Позицията на премиера е в отговор на постъпило писмо от президента Румен Радев. Държавният глава изказа волята си документът да придобие публичност, но уточни, че иска съгласието на всички участници в срещата.

Стенограмата съдържа разговорите по време на политическите консултации за банковата криза, проведени при президента Росен Плевнелиев на 29 юни 2014 г. – дни, след като КТБ затвори и бе обявена под специален надзор от БНБ. В срещата участваха тогавашният премиер Пламен Орешарски, председателят на Народното събрание Михаил Миков, управителят на БНБ Иван Искров и парламентарно представените формации.

 

снимка

Премиерът Бойко Борисов

 

 

Spread the love