Двама адвокати бранят Радослав Стипцаров-Соколето от Благоевград, бившата му приятелка Гергана го обвини в брутално изнасилване с пистолет

Filed under: Благоевград |

90-04-01Радослав Емилианов Стипцаров с прякор Соколето от благоевградското село Бело поле се изправи вчера пред Районния съд в Благоевград по обвинение за изнасилване на бившата му приятелка Гергана. Случаят е от миналата година. Той я изнасилил по брутален начин, след като нахлул през покрива в мансардното помещение, в което тя живеела. Закопчал я с белезници и я заплашил с пистолет, докато я изнасилвал.

Соколето дойде в съда заедно с двама адвокати – Дончев и Бараков. Защитата опита да отмени делото, но с решение на съдия Екатерина Николова съдът даде ход на делото. Разпитът на свидетели бе при закрити врата. Сред свидетелите са майката Ваня Соколова и братът Ивайло Стипцаров. Майката на потърпевшата – Мария Куманова, също бе привикана като свидетел. Искането от прокурор Лазаров за разпит на вещи лица беше отхвърлено и отменено за следващото дело, когато ще бъдат изслушани показанията им и ще бъдат прегледани изготвени от тях експертизи. Радослав е бил осъждан и преди.
 

Spread the love