Младите надежди на „Шурикен“ достойно представиха България на Балканиадата по карате за деца

Filed under: Спорт |

Кюстендилските таланти завоюваха пет от шестте медала за страната ни на татамито в Истанбул

 

90-15-01-1_shuriken_balkaniada711 деца от 11 държави взеха участие в 22-рото Балканско първенство по карате за деца в Истанбул, Турция. Кюстендилският клуб „Шурикен“ участва с 14 млади надежди, които достойно предстaвиха страната ни. Старши треньорът Емил Димитров беше съдия на първенството, а Веселин Димитров и Джесика Димитрова бяха треньори към националния отбор на България и извеждаха децата в срещите по ката и кумите.

90-15-01-2_vladimir_nazarov_balkaniada

Изключителен успех пожъна Владимир Назъров по олимпийско карате, завоювайки 3-то място на ката при 13-годишните. Той спечели 3 срещи и загуби само от шампиона, който е представител на домакините с 3:2 съдийски гласа.

Деян Миленков направи изключителен дебют с бронза си на кумите в кат. -50 кг при 11-годишните, като за третото място победи състезател на домакините за 23 секунди, с резултат 10:0.

Трите отбора на КК „Шурикен“, които представляваха България в дисциплината отборно ката, се окичиха с медали и вдигнаха купи в три възрастови групи.

Янислав Миленков, Радин Тихолов и Владимир Назъров при 12-13-годишните се окичиха със сребро. Също второ място и за Асен Миланов, Божидар Сотиров и Лъчезар Петров при 8-9-годишните. Бронзови медали за Деян Миленков, Радослав Йорданов и Мартин Василев при 10-11-годишните

На крачка от медалите останаха Георги Матуски – пето място на ката при 12-годишните, като загуби в битката за бронзовия медал с 3:2 гласа от представител на домакините, Асен Миланов също е пети на ката при 9-годишните, както и Искрен Тодоров на ката при 10-годишните.

Лъчезар Петров е седми на ката при 9-годишните, на същото място се класира и Мартин Василев на кумите при 11-годишните.

Християн Василев, Красимира Анастасова, Владимир Котев направиха достоен дебют и спечелиха по една среща.

България спечели 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови медала, като каратеките от КК „Шурикен“ Кюстендил спечелиха пет от шестте медала за България.

Всички треньори и съдии, пътували с националния отбор се гордеят с достойното представяне на бъдещото поколение български каратеки.

Spread the love