Бившият депутат от Кюстендилска област Илиан Тодоров встъпи в длъжност като губернатор на София област

Filed under: Кюстендил |

 

03-01-ilian-todorov

Бившият депутат от област Кюстендил Илиан Тодоров официално встъпи в длъжност като областен управител на Софийска област. Той пое щафетата от досегашния губернатор инж. София Торолова, която очерта основните акценти в работата на ведомството от началото на годината до момента.

Илиан Тодоров беше назначен за областен управител на Софийска област с решение на вчерашното заседание на Министерския съвет. За негови заместници министър-председателят назначи Галя Георгиева и Николай Николов.

Кметовете на община Челопеч и на община Пирдоп инж. Алекси Кесяков и Ангел Геров първи поздравиха Тодоров за новия пост.

Илиан Тодоров е роден през 1980 година в град София. Завърша икономика в УНСС и е магистър по национална сигурност и отбрана от Военната академия „Георги Раковски“. Специализира в 11 чуждестранни учебни заведения в САЩ и Германия. Владее английски, испански и руски език. От 2011 година е регионален координатор за Югозападна България на ПП „Атака” и сътрудник в парламентарната комисия по външна политика и отбрана. Той е народен представител в 42-рото и 43-тото Народно събрание. На парламентарните избори през месец март 2017 г. е водач на листата на Обединените патриоти в 10-и МИР – Кюстендил.

Spread the love