Внучката на баскетболната легенда Пенка Методиева – кикбоксьорката Криси Кръстева, е новият талисман на футболния „Миньор”

Filed under: Оживление,Перник |

 

16-01-fenka-2

Eколожката Криси Кръстева е новият талисман на „Миньор” (Перник). Красивата студентка тренира кикбокс и съвсем доскоро не е била фенка на футбола, макар родната й къща да се намира точно срещу стадиона.

„Преди фотосесията, която ми направиха наскоро на стадион „Миньор“ и ме провъзгласиха за талисман, не се интересувах толкова от играта, но сега няма как и следя отбора?”, споделя Кръстева, която е от спортен род. Легендарната баскетболистка, петкратна шампионка на България, Пенка Методиева, носител на сребро от европейско първенство и олимпийски игри, е нейна баба.

16-01-fenka-3

„Почти всички от рода ми са се занимавали активно със спорт. Баща ми е бивш национал по ръгби, майка ми е завършила спортно училище и е тренирала волейбол, а в рода ми е и Пенка Методиева, леля на баща ми”, разказа Кръстева.

Освен че учи, тя работи и като банков служител. Въпреки че е заета, Криси споделя, че винаги ще има време за спорт и да отскочи, за да гледа мач на любимия „Миньор”.

16-01-fenka-1

Spread the love