Поливането на бала вкара в реанимация абитуриентка от гимназията по икономика в Кюстендил, проверяват какво и колко е изпила

Filed under: Кюстендил |

 

239-12-04-Lineika-OIK

19-годишна кюстендилка стигна до отделението по реанимация на болницата в града след бала си. Зрелостничката празнувала до сутринта с випуска си от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“. Прибирайки се към вкъщи, тя изненадващо паднала на земята и така притеснила приятелките си. Момичетата бързо се окопитили и потърсили помощ на тел. 112. Според първоначалните данни се касае за алкохолно отравяне.
Лекарите са извършили всички необходими реанимационни действия, за да спасят живота й. Направени са изследвания, за да се уточни интоксикацията.

Все още е прекалено рано да се каже дали момичето е изпаднало в безсъзнание от менте алкохол, сервиран на партито, носела ли си е абитуриентката от вкъщи допълнителна бутилка, или пък просто е въпрос на реакция на организма.

От години абитуриентските вечери в Кюстендил са съпътствани с обилно количество алкохол. Като че ли задължително се превърна младежите да пристигат на Гаровия площад с бутилка уиски и да се дерат с пълно гърло. В куверта за бала алкохолът се свежда само до 50 мл и затова масово зрелостниците се запасяват от домашното празненство. Така и влизат в ресторанта, не се налага дори да крият бутилките, които не се търкалят.

Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт е най-масовото училище в областния град, тази година завършиха пет паралелки.

Spread the love