Жителите на Чепино искат автобус

Filed under: Още новини от региона |

Подписка от 40-те жители на ковачевското село Чепино е внесена в общината с настояване да им бъде осигурен автобусен транспорт. В момента селото не се обслужва от нито една транспорнта фирма, жителите му са предимно възрастни хора и на практика те са откъснати от света.
Преди години селото бе към община Земен, от общинския център отстоеше на 30 км, а от Ковачевци разстоянието бе 10-ина км. След години на протести срещу отказа на община Земен да разреши отделянето им в селото бе проведен след Указ на президента Георги Първанов (2002-2012 г.) референдум. Всички чепинци тогава гласуваха за преминаване към община Ковачевци. Сега отново жителите на малкото селце се бунтуват и настояват да им бъде осигурен транспорт.
„На предстоящото заседание на Общинския съвет ще обсъдим предложение за разкриване на общинска транспорта фирма. Идеята ни е да осигурим малък автобус, който да обслужва всички села”, заяви кметът на Ковачевци Васил Станимиров.
Ще се търсят варианти за закупуване на малко рейсче до 20 места. То ще обикаля 10-те села на общината по два пъти дневно. Така жителите от Ковачевско по-лесно ще стигат до общинския център.
„Селата в общината са отдалечени и хората са затруднени, когато трябва да стигнат до Ковачевци. Затова най-разумният вариант е да осигурим такъв автобус, който да извършва курсове до всички населени места”, категоричен е Станимиров.
Подробности в печатното издание утре

Spread the love