Обути в кожени чорапи, момичетата на „Шанел” въртяха ханш с къси полички

Filed under: Звезди |

Карл Лагерфелд бодна 300 знаменца на огромен глобус за дефилето и отсече: Колекцията ми е шикозна и секси

Манекените на „Шанел“ дефилираха около огромен глобус под стъкления покрив на Гран пале в Париж, за да напомнят за световния успех на марката, докато представяха колекцията на Карл Лагерфелд за следващата зима, която е „шикозна и сексапилна“. Дефилетата на „Шанел“ предизвикват голям интерес не само с тоалетите, но и с декора. През октомври подиумът приличаше на слънчеви панели, а около него имаше 13 ветрогенератора. Този път триста малки флагчета с логото на марката бяха поставени по глобуса навсякъде, където тя има магазини.

„Преди 100 години „Шанел“ отвори първия си бутик в Довил, а днес в света имаме 300 пункта за продажба – каза Карл Лагерфелд след дефилето. – Мога да бъда доволен, защото, когато започнах преди 30 години, имаше три или четири бутика. Днес те са 185″. Колекцията за есен/зима 2013 е „шикозна и сексапилна“, каза той и уточни – „дискретен сексапил, не сексапил от сексшоп“. Полите са често много къси, но краката са покрити с кожени чорапи. Между тях и полата се виждат няколко сантиметра от крака. Повечето тоалети са тъмни – в черно, сиво, тъмносиньо, но има и в розово. Много от саката са с бродерии.

Карл Лагерфелд говори за „пропорция“ и „обем“ в колекцията си. Има и наслагване на пластове с двойни поли – едната с дължина до коляното, а другата къса.
Дефилето на „Шанел“, както обичайно, привлече много звезди – Джесика Частейн, Мила Йовович, Мари-Жозе Кроз, Ванеса Паради.

 

Spread the love