ДПС: Плевнелиев да каже кой ”отстрелва” кандидатите му за служебен премиер

Filed under: България |

Лютви Местан заяви, че нито той, нито който и да е от ДПС по никакъв начин не е коментирал нито една персонална кандидатура било за министър-председател, било за министър в служебния кабинет, който се очаква президентът Плевнелиев да обяви на 13 март.

„Ние изведохме само общите принципи – да не бъдат хора, свързани с властта и да не бъдат хора, които да са свързани с партийни централи, защото този кабинет ще бъде служебен. Явно обаче някой е въздействал върху президента и той трябва да каже кой. Какво има предвид под „Обстрелват всеки мой кандидат”? Вие да сте чули да е номинирал някого досега? Аз не съм чул. Да е предложил публично кандидат за министър-председател?“, запита Местан при посещението си в Разград.

Той увери, че Плевнелиев не е съгласувал с ДПС каквото и да е име, не само на министър-председател, но дори и на министър. Но пък и те не искат да съгласува.

„Но за да твърди, че някой обстрелва кандидатите му, означава, че той е съгласувал с някого другиго своите намерения. Неговите намерения трябва да са били известни на някого, за да може той да отстрелва тези намерения. И трябва да го питате с кого е съгласувал и какви имена, каквито са отстреляни. Добре е за президента да не бави повече и на 13 март да чуем състава му за служебен кабинет и да бъде издаден указът за разпускането на 41-ото народно събрание“, коментира още лидерът на ДПС.

Движението за права и свободи предлага да има ОВОС за всяко едно управленско решение. От партията смятат, че такава предварителна оценка на въздействието върху околната среда на една или друга инвестиция би била много полезна, защото всяко решение на властта, изпълнителна или законодателна, решава едни проблеми, но засяга други интереси.

„След тези протести България вече няма да е същата и не по необходимост, а като императив ние вече ще бъдем принудени да въведем нови управленски технологии“, коментира Местан.

„Няма нужда от италиански сценарий, България не може да си позволи перманентни парламентарни и правителствени кризи. ДПС вижда своята роля в процеса на възстановяване на демокрацията, която Бойко Борисов и неговото управление изкривиха, за да се стигне до тази ситуация на улични протести”, каза председателят на партията.

 

Spread the love