Най-добрият ни биатлонист Краси Анев прекратява кариерата си

Filed under: Спорт |

 Самоковецът недоволен от екипировката и ските си, взима си довиждане с феновете чрез „Фейсбук”

Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев заяви, че прекратява кариерата си след края на сезона. Именно на него се възлагаха големи надежди за добро класиране на олимпиадата в Сочи 2014.

25-годишният самоковлия оповести решението си на своята страница във “Фейсбук” малко след финала на индивидуалната дисциплина 20 км на олимпийското трасе в Сочи, където Анев финишира на 13-о място с нито един пропуск в стрелбата. Вместо да се радва на доброто класиране обаче, Краси бе бесен от бавните ски, които го лишиха най-малко от влизане в топ 5, а може би и от медал в дисциплината.

“Скъпи приятели и фенове на биатлона, след дълго обмисляне реших да сложа край на своята спортна кариера, след като завърши сезонът. Благодаря на всички, които ме подкрепяха, и на всички, които ме критикуваха през годините, защото и подкрепата, и критиката са градивни неща. Пожелавам на всички ви много здраве и късмет”, написа Анев. След обявяването на решението последва вълна от въпроси и мнения от негови приятели и фенове. Голяма част от хората опитват да го накарат да преосмисли решението си и да остане в биатлона.

 

Текст за снимка:Краси Анев изненадващо обяви, че спира с биатлона след края на сезона.

Spread the love