Благоевградчанки грабнаха отборна победа, софиянки обраха медалите

Filed under: Благоевград |

След оспорвано дамско рали и недоволство на русенки

Домакините от АСК „Диамо” спечелиха отборна победа в традиционното дамско рали „Пирин – 2013” в Благоевград.

Успехи извоюваха сестрите Дияна и Моника Стоянови с „Фиат Панда”, Недялка и Ани Христови с „Фиат Браво” и Владислава Тонева и Ралица Танева с Пежо 106. В осмомартенското рали взеха участие 9 екипажа от Благоевград, София, Русе и Бургас. Обявяването на резултатите се забави с час заради протест на второкласирания екипаж с водач Мая Русанова и навигатор Даря Русанова. Те внесоха при съдиите 250 лв. за контестацията заради присъдени им 10 наказателни точки за отместени два конуса по време на първото ИК.
След преглеждане на записи от 4-5 камери протестът на русенки не бе уважен. Теодора и Здравка Иванови от София спечелиха традиционното дамско рали „Пирин 2013“. Столичанките станаха първи в генералното класиране със „Ситроен Саксо“ и общо време 135,52. Второто място заеха Мая и Дария Русанови от Русе, също със „Ситроен Саксо“ и резултат 141,19. След тях се наредиха Звезделина и Нели Белниколови от Бургас с „Нисан Микра“.

Диана Стоянова от Благоевград, която кара заедно със сестра си Моника, заяви, че двете завършват в НСА специалност автомобилизъм, мотоциклетизъм и картинг. Занимават се от около 5 години, карат заедно в рали шампионатите заедно с мъжете. „Искахме да се представим много добре, но колата ни я предоставиха непосредствено преди старта и затова сме малко по-назад в класирането. В 13-ото поред дамско рали сестрите Диана и Моника Стоянови от Благоевград този път се състезаваха с „Фиат Панда“ и се класираха на пето място.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1.Благоевградската група грабна отборната купа.

2.Зам.-кметът Стоян Благоев награждава победителките.

3.Награждаването се забави с час заради протест на русенки.

 

Spread the love