С 19 гласа преизбраха за втори път проф. В. Жечев за ректор на Колежа по туризъм

Filed under: Благоевград |

 На отчетно-изборно събрание в Благоевград 

Идеята ни е Колежът да стане Българо-руски университет, твърди новия стар шеф

Преизбраха проф. Васил Жечев за ректор на Колежа по туризъм в Благоевград единодушно с 19 възможни гласа „за”. Това стана на провелото се в събота отчетно-изборно събрание. Проф. Жечев бе избран да управлява за втори мандат без конкуренция. Гласуваното му доверие е резултат от огромните усилия, които той положи през изминалите 4 години и на финала успя да акредитира частното висше училище в Благоевград. За зам.-ректор бе избрана също единодушно доц. Мария Кичева, която досега заемаше поста.

Председател на Общото събрание стана доц. Георги Метеев, а зам.-председател – доц. Алексиев. В отчета си за изминалия мандат проф. Жечев изтъкна, че в период на икономическа криза ректорското ръководство е взело решение да подпомогне социално слаби семейства от югозападните общини. От няколко години в колежа се обучават 70 студенти в неравностойно положение от общините в Благоевград, Симитли, Срумяни, Петрич, Гърмен, Гоце Делчев и Сатовча. Идеята на ръководството е колежът да се превърне във Българо-руски  университет.

„В Благоевград вече има Американски университет, нашата идея е Колежът по туризъм да стане Българо-руски университет. Изучаването на руски език в Колежа е задължително”, коментира проф. Жечев.

След отчетно-изборното събрание ректорът проф. Иван Жечев връчи дипломите на 120 абсолвенти от специалностите „Организация и управление на хотели и ресторанти”, „Организация и управление на туристическото обслужване” и „Бизнес администрация”. Отличниците на випуска са Анна Маркова, Августин Траянов и Айнур Оспанова.

Снимки:

1.Проф. Жечев връчи дипломите на абсолвентите.

2.Залата бе препълнена с абсолвенти.

Spread the love