Цачева: Промени в Изборния кодекс, каквито искат протестиращите, няма да се правят

Filed under: България |

Според председателя на Народното събрание заем за повишаване на заплатите може да се вземе от следващото правителство

Председателят на 41-ото народно събрание Цецка Цачева осъзнала, че балансът между финансовата дисциплина и политиката за създаване на работни места е нарушен, когато хората излезли да протестират срещу монополите и високите сметки за ток. 

Тя подчерта, че в последните дни от работата на парламента е важно да се свършат неотложните задачи, свързани със законодателната дейност. Недовършени обаче ще останат законопроектите за водите, за службите, за предучилищното и училищното възпитание.

Тя прогнозира, че разпускането на парламента ще е вероятно на 14 или 15 март, което става според Конституцията с указ на очаквания утре служебен кабинет.
Цецка Цачева смята, че еврокомисар Кристалина Георгиева допуска възможността страната ни да вземе заем, за да се повишат доходите, но не от служебното правителство, а от правителството, съставено след предстоящите парламентарни избори. Тя очаква служебният кабинет да успокои гражданите и да следи за точното изпълнение на бюджета, както и да подготви и да проведе избори, които да не бъдат оспорвани.

 

Spread the love