Новият здравен министър д-р Николай Петров: Финала на реформата го виждам след 8-9 години

Filed under: България |

За мен предложението да стана министър дойде като гръм. Президентът Плевнелиев беше много добре аргументиран. Разговарях с него. Въпросът беше поставен пред мен като дълг, който трябва да изпълня. Аз съм от тази категория хора, които не отстъпват пред отговорностите. Не съм искал време да обмисля предложението. Разговорът беше убеждение от страна на президента и убеденост от моя страна. Вярвам на президента на 100%. от контактите, които сме имали досега, той наистина спечели на 100% моето доверие. Това заяви новият министър на здравеопазването полк. проф. Николай Петров. Д-р Петров описа себе си като нормален човек, семеен, с три деца. “Щастлив съм. Най-малката ми дъщеря е на 5 годинки, казва се Никол и е всеобща любимка”, сподели щастливият татко. 

Д-р Петров заяви, че признанието “лекар на годината” е получил не заради атентата в Бургас, а заради признанието на колегите си. “Отидох, защото ме помолиха. Д-р Матев от Бургас е толкова добър, че аз нямаше какво повече да направя. Включих се, доколкото можех. Нямам особени заслуги. По-скоро бях там като национален консултант и подпомагах действията на колегите си”, каза новият здравен министър.
Попитан дали се свиква със смъртта, с която се среща нерядко в работата си като анестезиолог, д-р Петров отговори: “Не, не се свиква. Това определено натоварва и изхабява. Първо – да приемеш смъртта на пациента си, и другото – да съобщиш трагичната новина на близките. Не съм плакал пред никого. Нямам право да покажа слабост”.

Spread the love