Майстор готвачки от Долна баня угоиха Иван Звездев с бабини сладки и панирана коприва

Filed under: Оживление |

Надка, Цветанка, Лиляна, Веска, Магдалина и Лиляна Михайлова забъркаха рилски гозби в кухнята на тв водещия, ОбС шефката Лиляна Драганова хапна от богородичната чорба 

Майстор готвачките Надка Мананска, Цветанка Тодорова, Лиляна Свиленова, Веска Кулина, Магдалина Драганова и Лиляна Михайлова скриха топката на телевизионния готвач Иван Звездев с традиционни ястия от Долна баня. Кухнята на популярния водещ гостува в града по покана на жените от пенсионерския клуб „Надежда” в Долна баня с председател Атанаска Лазарова и със съдействието на кмета Владимир Джамбазов. В продължение на два дни екипът на предаването засне приготвянето на характерни за рилския град традиционни местни манджи, а Иван Звездев остана много впечатлен от готварските умения на местните дами.

Майстор готвачките приготвяха в кухнята на Звездев, която бе подредена в механата на Стоян Якорудски, зелник, кисела баница на пънчета, бабини сладки, панирана коприва, бюрек с тиква, солена торта, свинско каварма и богородична чорба.

След снимките всички опитаха и от вкусно приготвените долнобански гозби.

В края на втория снимачен ден екипът на предаването бе посетен от председателката на Общинския съвет Лиляна Драганова и общински съветници.

Повече подробности в печатното изднаие

Spread the love