Транспортният министър: До 10 дни променям ръководството на БДЖ

Filed under: България |

Рибата мирише откъм главата, но трябва да се разгледа и цялата структура, заяви Кристиян Кръстев

Служебният министър на транспорта Кристиян Кръстев смята до 10 дни да промени ръководството на БДЖ. Може да паднат главите на шефовете, но ще бъде разгледана и цялата структура на компанията, за което ще има срещи с кредиторите и синдикатите. “Синдикатите не са доволни от ръководството на холдинг БДЖ”, посочва министър Кръстев и допълва, че за смяната ще търси хора с ясна визия, които да оздравят холдинга и да запазят социалния мир, като бъдат добре приети и от кредиторите, и от синдикатите.

Служебният министър е категоричен, че за “Товарни превози” няма да има сделка на всяка цена. Цената трябва да обезпечи до най-голям степен основните кредитори. ”716 млн.лв., колкото са дълговете на БДЖ. За тези пари съм готов лично да преговарям с фирмата оферент”, заяви Кръстев.
При случай че няма сделка за БДЖ, има и план Б. Това всъщност е приватизацията. Няма да се одобри една сделка на безценица. “Независимо колко време ще съм министър, аз искам да започна процеса на оздравяване на дружеството, който да бъде продължен и след мен”, казва още Кръстев.

Spread the love