Кът на спортната слава правят в Дупница

Filed under: Спорт |

 По идея на кмета Методи Чимев

Кметът на Дупница Методи Чимев има идея за създаване на кът на спортната слава на града. “От известно време ми се върти тази идея да я реализираме в Спортната зала. Ще разчитаме и на помощта на клубовете, за да можем да покажем и успехите от миналите години. Знам, а и се убедих, че всеки един от състезателите в различните спортове, не са известни на дупничани, а това е грешка. Искам с този кът да дадем именно тази възможност”, разкри кметът.

Той се срещна със състезателите по таекуондо-WTF на “Гладиатор” и кикбоксьорите от боен клуб “Марек”. Повод за поканата в неговия кабинет, бяха последните спечелени републикански титли от двата клуба, както и медали от международни състезания.

Икони на св. Иван Рилски получиха треньорите на двата клуба – Христо Михалчев („Гладиатор”) и Минко Минков („Марек”). Двата клуба са сред водещите в своите спортове у нас.

Поздравления от кмета получиха и таекуондистите Стефан Самарджиев, Кристиян Димитров, Валентин Крумов и Виктория Константинова, както и представителите на боен клуб “Марек” Доброслав Радев, Драгомир Кацаров, Симеон Димитров и Светослав Гладников.

“Винаги е хубаво да виждаш тези момичета и момчета на Дупница окичени с медали и печелещи купи за клубовете си и града. Поздравявам ви и пожелавам всяка година да се срещаме по няколко пъти по такива хубави поводи”, обърна се към състезателите и треньорите Чимев.

Треньорите Минков и Михалчев от своя страна пък благодариха на инж. Чимев за подкрепата – материална и финансова, която получават от общинското ръководство.

 

Текст за снимки:

82- Бойците на „Марек” и таекуондистите на „Гладиатор” се снимаха с кмета Чимев.

 

82-1- Треньорите Минков и Михалчев получиха икони на Свети Иван Рилски от градоначалникът.

Spread the love