Президентът на АУБ д-р Майкъл Истън събра благоевградския елит на стилен коктейл

Filed under: Оживление |

По случай дипломирането на 19-ия випуск студенти Кметът Камбитов подари нов договор на Американския университет за безвъзмездно ползване на сградата

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов подари нов договор за безвъзмездно ползване сградата на Американския университет по случай дипломирането на 19-ия випуск студенти. Това стана на коктейла, даван традиционно от щатския ВУЗ за представителите на благоевградския елит. Тази година той се проведе в най-новата сграда на университета, като домакини бяха новият президент на АУБ д-р Майкъл Истън и съпругата му Луиза. Приемът бе открит от д-р Истън, като в приветственото си слово той поздрави гостите и изтъкна, че за всички „Благоевград е нашият дом, далеч от дома и винаги ще носим частица от него, където и да сме“. Истън каза, че този коктейл е традиция, в която приветстват приятелите от благоевградската общественост и благодари за подкрепата, която оказват на университета. Той обяви, че вече университетът не получава директно подпомагане от правителството на САЩ, а се поддържат сами. Истън представи Тим Фортер от Беларус, президент на студентското правителство, който според него въплъщава причините, поради които АУБ съществува и е типичен пример за качеството на студентите, които се записват в университета. „Благоевград надмина всичките ми очаквания и въпреки че ми предстои да напусна това прекрасно място, то винаги ще остане в сърцето ми и съм сигурен, че когато се върна след 10 години, ще видя, че университетът и градът процъфтяват”, каза Тим.

В словото си кметът Камбитов подчерта, че „Американският университет отдавна не е просто едно от висшите учебни заведения в областния център, а се е превърнал в част от живия организъм на града“. „Посоката на развитие на академичната общност в града трябва да следва пътя на стратегията „Европа 2020“, на високите технологии и иновациите“, допълни още той. Сред гостите бяха още председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева, заместник-кметът Валери Смиленов, зам.-деканите на Правно-историческия факултет доц. д-р Валентин Василев и доц. д-р Николай Марин, шефът на окръжния съд Катя Бельова, шефът на болницата д-р Красимир Михайлов представители на местния бизнес, шефове на повечето институции, общински съветници, прокурори, съдии, студенти и преподаватели.

Снимки:

1. Шефката на окръжния съд Катя Бельова (вляво)

2. Камбитов при посрещането от президента на АУБ д-р Майкъл Истън и съпругата му Луиза

3. Шефът на НАП Иван Радев, на болницата д-р Михайлов и Савеклиева

 

Spread the love