8-годишно момче спаси от пожар дома си в дупнишкия квартал „Бешика”

Filed under: Дупница |

Данчо Йорданов видял излизащите пламъци от къщата на ул. „Бел кладенец” 12, изтичал вкъщи и родителите му викнали пожарната

8-годишно момче спаси от пожар дома си в дупнишкия квартал „Бешика”. На излизане от къщи Данчо Йорданов видял пламъци на покрива на къщата на ул. „Бел кладенец” 12, върнал се и родителите му викнали пожарната. Разрастването на огъня е предотвратено благодарение на бързата намеса на огнеборците.

Пожарът лумнал към 11,00 часа и за около час бе потушен. „Детето беше тръгнало на гости на дядо си и видяло пламъците и пушека. Върна се, обадихме се в пожарната и хората се справиха”, сподели Мариета Георгиева. „Имаше много силен дим и излизаха пламъци, но аз не се уплаших”, обясни 8-годишният Данчо, докато баща му разчистваше на покрива. Предположенията на родителите му са, че огънят е пламнал от сажди от горящата печка на твърдо гориво за парното.

Огънят е нанесъл незначителни щети – изгорели са черна хартия и дървенията на покрива около комина. Къщата е на братята Йордан и Кирил Фудулски.

Повече подробности с печатното издние

Снимки:

1.Данчо и майка му Мариета обясниха, че огънят лумнал към 11 часа.

2. Екип на пожарната в Дупница угаси пожара.

Spread the love