Ски бегачите от Сапарева баня и Самоков окупираха върховете на състезанията на писта „Картала” над Благоевград

Filed under: Спорт |

Иван Дуков от клуб „Банско” единствен наруши хегемонията на „Паничище 2009” и „Рилски скиор” при подрастващите

Ски бегачите на Сапарева баня и Самоков окупираха върховете в състезанията на писта „Картала” над Благоевград. Надпреварата бе част от Зимния младежки олимпийски фестивал под мотото „Да открием олимпийските надежди на България”.

След като в петък бяха наградени призьорите в две от дисциплините – алпийски ски и сноуборд, в събота при далеч по-хубаво време бяха отличени и първенците в ски бягането. При отлични условия на 2250 м надморска височина младите надежди демонстрираха перфектна форма по трасето с дължина 7,5 км. В дисциплината взеха участие 40 деца от 5 клуба.

При момичетата първа се нареди Христина Митева от „Рилски скиор”, следвана от Ванеса Емилова и Илияна Джаджарова от „Паничище 2009”. Двата клуба излъчиха и призьорите при момчетата, където злато завоюва Симеон Огнянов от „Рилски скиор”, следван от Иван Пешков и Кръстьо Софрониев от „Паничище 2009”. Хегемонията на клубовете от Самоков и Сапарева баня не бе нарушена и при девойките, където състезателката на «Паничище 2009» Любомира Пехливанова е първа, а скиорката на „Рилски скиор” Петя Стойчева остана втора. С бронза се окичи Нанси Окоро също от „Паничище 2009”. При юношите злато завоюва Николай Виячев от саперавобанския клуб, а втори се нареди състезателят на „Банско” Иван Дуков. Бронзът тук остана за Здравко Здравчов от „Рилски скиор”.

Във втория ден наградите бяха връчени от Анатоли Илиев – председател на Българската федерация за деца, лишени от родителски грижи, и домакина на проявата Илия Ризов. Всички деца получиха подаръци и сувенири, а най-добрите си тръгнаха с купи и медали.

 

Текст за сн: Ски бегачите на «Паничище 2009» (Сапарева баня)

Spread the love