Туристи почиват в Гърция на 30% по-ниски цени заради дълговата криза

Filed under: Свят |

Всички обичаме да пътуваме, и то възможно най-често – независимо от финансовото ни състояние. Липсват ли обаче пари, пътуванията няма как да се случат. Ние обаче ви даваме няколко съвета, с които парите да ви стигнат дори за дълга ваканция, стига само да ги изпълните:

Самолетни тарифи

Полетите не са евтини. Ако все пак сте решили да използвате самолет, а не друго, по-евтино превозно средство, използвайте онлайн услуги за сравнение на цени. Сайтовете сравняват цени както на полетите, така и на коли под наем, хотели и апартаменти под наем. Така може да спестите доста пари.

Избор на летище

Винаги имайте предвид летищата около дестинацията, към която пътувате, тъй като някои са много по-евтини от други и дори да трябва да пътувате с автобус или влак от нискобюджетното летище до града, отново би ви излязло по-евтино, дори с няколкостотин евро.

Евтини дестинации и валутни курсове

Много туристи се насочват към Гърция, тъй като цените там са със средно 30% по-ниски, поради дълговата криза. Допълнителни отстъпки се прилагат и в традиционни плажни дестинации като Турция и Майорка. Обменният курс също може да направи страната привлекателна или непривлекателна поради финансови причини.

Ранни резервации и Last-Minute оферти

Ранните резервации винаги излизат по-евтино, особено ако са в пакет със самолетен билет и хотелско настаняване. Вече все повече сайтове предлагат оферти „в последната минута“, които също са с по-ниски цени от традиционните, но трябва да се научите да ги търсите, защото те са много малко и бързо изчезват. И не забравяйте, че трябва да се научите да си стягате багажа бързо и да сте в готовност за излитане още на следващата сутрин…

 

Слаб сезон и търгове

Винаги имайте предвид, че през официалните ваканции – коледна, великденска и лятна – цените са до няколко пъти по-високи от тези в така наречения „слаб сезон“. Ако искате да си спестите тези излишни разходи, резервирайте и пътувайте извън сезона. Много хора продават билети и в сайтове като Ebay на търгове, но там трябва да бъдете по-внимателни, тъй като често се случва някой да попадне на измамник.

 

Круизи

Ако искате да отидете на евтин круиз, можете да разчитате на различни агенции. Много товарни кораби предоставят възможност да вземат пътници с тях на пътувания до Карибите или Френска Полинезия. Някои товарни кораби дори имат плувни басейни и фитнес зали – така ще трябва да се откажете единствено от галавечерята.

 

Сouchsurfing

За авантюристите винаги има опцията „коуч сърфинг“: който няма нищо против да се запознае с нови хора по време на своята ваканция и не настоява непременно за лукс, това е идеалната опция за него. В онлайн портала Couchsurf можете да намерите хора във всеки град, които предлагат своя диван или надуваемо легло срещу минимално заплащане, дори безплатно. Не забравяйте обаче, ако изберете този вариант, да бъдете така добри и да почерпите своя домакин със специална вечеря и бутилка качествено вино.

 

Spread the love